Πογκμπά: “Θέλω να γίνω θρύλος εντός και εκτός γηπέδου, να αφήσω μία κληρονομιά”

Ο Πολ Πογκμπά μίλησε για την επιθυμία του να αποτελέσει παράδειγμα για τα νέα παιδιά μέσω του ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως θέλει να γίνει θρύλος τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η δεύτερη θητεία του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έληξε πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο. Ο Γάλλος διεθνής αποχώρησε πρόσφατα ως ελεύθερος και έχει ανταποκριθεί μόνο στο κάλεσμα της Γιουβέντους.

Ο 29χρονος μέσος στάθηκε στο “έργο” που θέλει να αφήσει πίσω του, τονίζοντας πως μέσα από το ποδόσφαιρο θέλει να αποτελέσει παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Όπως υποστήριξε, στόχος του είναι να γίνει θρύλος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

“Παίρνω τον χρόνο μου, σκέφτομαι, συνδυάζω τα κομμάτια. Θέλω μόνο το καλύτερο, θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι ο εαυτός μου. Θέλω να διασκεδάζω κάνοντας αυτό που κάνω, διαφορετικά δεν μπορώ να αποδώσω τα μέγιστα. Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Μπορείς να χάσεις ένα παιχνίδι ή ένα τρόπαιο, αλλά πρέπει να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου. Αυτό ψάχνω, η νοοτροπία είναι το παν.

Το ποδόσφαιρο μού έδωσε την ευκαιρία να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Έγινα παράδειγμα για πολλούς ανθρώπους, πρώτα από όλα για τα παιδιά. Αυτό που κάνω έχει μεγάλη επίδραση σε αυτά και μου δίνει την ευκαιρία να γίνω κάτι παραπάνω από ένας παίκτης. Θέλω να γίνω παράδειγμα, θρύλος εντός και εκτός γηπέδου.

Στο τέλος αυτά είναι αυτά που μένουν: νέοι παίκτες θα φτάσουν στο γήπεδο, αυτό που μένει είναι επίσης αυτό που χτίζεις έξω από το γήπεδο. Θέλω να αφήσω μια “κληρονομιά”. Το παράδειγμά μου είναι ο Μοχάμεντ Άλι. Ασπάστηκε το Ισλάμ όπως έκανα εγώ όταν ήμουν 18 ετών. Μερικές φορές το να είσαι Μουσουλμάνος δεν είναι εύκολο. Απλώς προσπαθείς να δείξεις το παράδειγμα των Μουσουλμάνων στον αθλητισμό και στην πραγματική ζωή, κάτι που μερικές φορές δεν είναι η ίδια εικόνα που φαίνεται”.

 

 

To Top