ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιρική αδικία, ήττα (1-0) του Άρη στις… λεπτομέρειες

Σε ένα ματς στο οποίο ο Άρης δεν ήταν κακός, έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό με 1-0 για τη 18η αγωνιστική, χάρη σε ένα γκολ του Μασούρα στο 46ο λεπτό της συνάντησης.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Άρης έλεγχε το ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας στο ξεκίνημα του β μέρους και δέχτηκε το γκολ από τον Μασούρα. Από εκεί και πέρα οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να απειλήσουν τον αντίπαλο.

Από το παιχνίδι αποχώρησε τραυματίας ο Νταμπό του οποίου η κατάσταση θα εκτιμηθεί, ενώ επέστρεψε σε δράση ο Πάλμα ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 85′.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΝΤΑΜΠΟ-ΕΤΕΜΠΟ-ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με… σφιχτό κέντρο. Κάτω από τα δοκάρια ο Κουέστα, τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, στα χαφ τους Νταμπό, Ετέμπο, Νταρίντα, στις πτέρυγες τους Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι και στην κορυφή τον Αντρέ Γκρέι.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Άρης μπήκε πολύ προσεκτικά στο ματς με τους παίκτες του Άλαν Πάρντιου να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό της αναμέτρησης. Σε ένα ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του προσπάθεια για γκολ στο 40ο λεπτό και μάλιστα χωρίς να απειλήσει καν τον Κουέστα.

Όσο καλός όμως ήταν ο Άρης στη μεσοαμυντική λειτουργία υστερούσε στην επιθετική. Και αυτό γιατί ενώ είχαν ευκαιρίες να φτάσουν στην εστία του Ολυμπιακού, κυρίως με τον Μαντσίνι, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική φάση.

Οι πιο αξιομνημόνευτες φάσεις του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν ενα σουτ του Ματέο στο 19ο λεπτό, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 37΄μια επικίνδυνη σέντρα του Μαντσίνι, πρόλαβε και μάζεψε ο Πασχαλάκης.

ΓΚΟΛ Ο ΝΤΑΡΙΝΤΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

Στο 43′ ο Άρης βρήκε δίχτυα με τον Νταρίντα μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Μαζικού, όμως ο Τσέχος σύμφωνα με το VAR ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ του ακυρώθηκε.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Στο 2ο ημίχρονο ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στο παιχνίδι τον Μασούρα στη θέση του Φορτούνη. Στο 46΄ ο Χάμες έβγαλε τη σέντρα, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Κουέστα κάνοντας το 1-0.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΚΟΛ-ΟΦΣΑΙΝΤ Ο ΑΡΗΣ

Στο 55′ ο Άρης βρήκε και πάλι δίχτυα αυτή τη φορά με τον Γκρέι όμως ο Τζαμαϊκανός ήταν σε αντικανονική θέση και το γκολ του ακυρώθηκε. η φάση πάντως ξεκίνησε από τον Νταμπό ο οποίος είδε την κίνηση του Γκρέι και τον τροφοδότησε ωραία.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΡΩΝ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 71΄και το 72′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0 όμως Νταρίντα και Κουέστα έσωσαν το γκολ. Στην πρώτη φάση ο Χουάνγκ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τσέχο και πέρασε μόλις άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μπιέλ πάτησε περιοχή, βγήκε απέναντι από τον Κουέστα αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Άρη, που έκανε την απόκρουση του αγώνα.

ΚΑΜΑΤΣΟ -ΜΑΝΟΥ ΑΝΤΙ ΝΤΑΡΙΝΤΑ-ΓΚΡΕΙ

Στο 73′ ο Άλαν Πάρντιου έβγαλε τον Αντρέ Γκρέι και στη θέση του στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης πέρασε τον Καμάτσο, ενώ αποχώρησε και ο Νταρίντα και στη θέση του πέρασε ο Μάνου Γκαρθία χωρίς όμως να αλλάξει η εικόνα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης (46′ Μασούρας), Χάμες (78′ Σαμασέκου), Σωκράτης, Μπιέλ (88′ Γκάρι Ροντρίγκες), Ροντινέι, Ινμπόμ Χουάνγκ, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι και Μπακαμπού (70′ Αραμπί).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντάριντα (73′ Μ. Γκαρσία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (85′ Πάλμα), Νταμπό (79′ λ.τρ. Ντουκουρέ), Γκρέι (73′ Καμάτσο) και Μαντσίνι.

Διαιτητής: Ρόι Ρεϊνσχρέιμπερ

Βοηθοί: Μπίτον, Μετσάμπερ

4ος: Κατοίκος

VAR: Αντλερ, Σαμοΐλης

To Top