ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιρική αδικία! Ο Άρης σπατάλησε ευκαιρίες, άξιζε περισσότερα, αλλά έχασε (0-2) από τον Παναθηναϊκό

Ποδοσφαιρική αδικία! Ο Άρης ήταν πολύ καλός απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχασε σωρεία ευκαιριών, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, όμως μια αδράνεια ήταν αρκετή προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να ανοίξουν το σκορ, ενώ στο φινάλε με αυτογκόλ του Μπράμπετς διαμορφώθηκε το τελικό 0-2 για την 4η αγωνιστική των play offs.

ΜΕ ΜΑΝΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΑΡΙ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άκης Μάντζιος έκανε αναμενόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα του Άρη σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Γκαρθία, Φεράρι και Φαμπιάνο.

Η ενδεκάδα των κιτρινόμαυρων αναλυτικά ήταν ο Κουέστα κάτω απο τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι. Στα χαφ ο Μάντζιος επέλεξε τους Ζουλ και Νταρίντα ενώ σε ρόλο οργανωτή επιλέχθηκε ο Μάνου Γκαρθία. Στις πλευρές της επίθεσης ξεκίνησαν οι Σαβέριο και Σουλεϊμάνοφ, ενώ στην κορυφή για ακόμη ένα παιχνίδι ο Λορέν Μορόν.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν. Παρόλα αυτά το παιχνίδι είχε καλό και γρήγορο ρυθμό, ενώ τόσο ο Άρης όσο και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις στις αντίπαλες εστίες.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΜΟΡΟΝ

Ο Λορέν Μορόν ήταν αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου για τον Άρη με τον Ισπανό να είναι ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών των κιτρινόμαυρων.

Στο 12′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή. Ο Μορόν βρήκε χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε το δεξί πόδι του, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι.’

Στο 16 και πάλι ο Ισπανός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μορόν να πετάγεται στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και να κάνει το σουτ στην κίνηση, για να αποκρούσει με γροθιές ο Ντραγκόφσκι.

Στο 33 ήταν σειρά του Φαμπιάνο να έχει τη δική του καλή στιγμη. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε δυνατά το φάουλ που κέρδισε η κιτρινόμαυρη ομάδα στο ύψος της αντίπαλης περιοχής, ομως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι εκει.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν και πάλι σειρά του Μορόν να απειλήσει. Σε φάση διαρκείας, ο Μορόν γύρισε ωραία το σώμα του και βρέθηκε απέναντι στον Ντραγκόφσκι, με το πλασέ του να αποκρούεται από το σώμα του Πολωνού κίπερ.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΦ 

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 56′, με τον Άρη να βγαίνει στην κόντρα με το σουτ του Σουλεϊμάνοφ μέσα από την περιοχή να είναι άστοχο σε μία φάση πάντως που είχε πολλές προϋποθέσεις για τους κιτρινόμαυρους.

ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 62′ ο Μπερνάρ έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος του Μπράμπετς, πάσαρε στον Σπόραρ που με ένα ωραίο πλασέ νίκησε τον Κουέστα κάνοντας το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΑΡΗΣ

Στο 72′ ο Άρης είχε νέα καλή στιγμή. Ο Μάνου Γκαρθία, έπιασε τρομερό σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Από εκεί και πέρα και παρά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου που επαιξε με δύο επιθετικούς, οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ, 0-2 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Στο 90 ο Ανσαριφάρντ είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει ο ματς, όμως την κεφαλιά του Ιρανού έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Γεντβάι.

Στιγμές μετά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Μλαντένοβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Τζούριτσιτς έκανε το πλασέ, με τον Κουέστα να αποκρούει με τα πόδια αλλά τη μπάλα να βρίσκει τον Μπράμπετς και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Ζουλ, (59′ Βερστράτε), Νταρίντα (73′ Τζούρασεκ), Γκαρθία (73′ Φετφατζίδης), Σουλεΐμάνοφ, Σαβέριο (73′ Ανσαριφάρντ), Μορόν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (77′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (88′ Μαντσίνι), Παλάσιος (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης (90+2′ Βέρμπιτς)

Διαιτητής: Στάβρεφ
Βοηθοί: Κονσταντίνοφ, Πετρέσκι
VAR: Μπέμπεκ, Νικολακάκης
4ος: Χρ.Βεργέτης

 

To Top