ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιρική… αφέλεια του Άρη και βαριά ήττα (4-1) από Ολυμπιακό

Με τον πλέον άσχημο τρόπο αποτελεί παρελθόν το αήττητο έξι αγώνων του Άρη, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε των “κιτρινόμαυρων” με 4-1 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μαγική εικόνα το πρώτο ημίχρονο, αρκετές χαμένες ευκαιρίες ο Άρης, δύο γκολ σε τρεις τελικές ο Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνες έβαλε ξανά στο ματς τον Άρη, μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ανέκτησαν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Το τελικό 4-1, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, βαριά ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Mε 4-2-3-1 και την “συνταγή” του τελευταίου διαστήματος ο Σάββας Παντελίδης. Ο Κουέστα στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Βαλεριάνος, με τον Κόρχουτ αριστερά και τους Βέλεθ-Ροζ στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή, Σιώπης και Ματίγια, με τον Ματέο δεξιά στην επίθεση, τον Λάρσον αριστερά, κορυφή τον Γιουνές και πίσω του τον Φετφατζίδη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Tον Σα κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Κούτρη, Μεριά, Μιράντα και Ομάρ, αμυντικά χαφ τους Γκιγέρμε και Μπουχαλάκη, μπροστά τους Φορτούνης, Ποντένσε και Μασούρας και στην κορυφή τον Χασάν.

ΣΩΡΕΙΑ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ…

Ένα λάθος του Βαλεριάνου έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να απειλήσει πρώτος στο 2΄, με τον Μπουχαλάκη να στρώνει στον Ποντένσε, το σουτ του οποίου έβγαλε στην αριστερή του γωνία ο Κουέστα. Έπειτα ο Άρης κυριάρχησε στο γήπεδο. Η πίεση των παικτών του Σάββα Παντελίδη οδήγησε σε σωρεία λαθών τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δύο φορές, Λάρσον και Φετφατζίδης, στο 7΄και 11΄αντίστοιχα, δεν έκαναν καλό κοντρόλ και έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν μόνοι απέναντι στον Σα! Προηγήθηκε απευθείας χτύπημα φάουλ του Φετφατζίδη από πλάγια θέση, το οποίο απομάκρυνε ο Σα με τις γροθιές. Στο 16΄νέα ευκαιρία. Κόντρα επίθεση δύο παικτών του Άρη εναντίον ενός του Ολυμπιακού, καθυστέρησε ο Γιουνές, δεν μπόρεσε στη συνέχεια ο Ματέο. Στο 21΄ο Φετφατζίδης κέρδισε το φάουλ από εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, το ανέλαβε ο ίδιος, πάνω στα σώματα, μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον Άρη!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη έγινε στο 24΄. Ο Φετφατζίδης έφυγε στην κόντρα, κρατήθηκε όρθιος παρά το αντίπαλο μαρκάρισμα, πλάσαρε τον Σα, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ!

ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (1-0) στο 24΄, στην δεύτερη τελική του στο παιχνίδι, με τον Άρη να είχε μέχρι εκείνο το σημείο έξι! Ο Μασούρας πρόλαβε τον Κουέστα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από γύρισμα του Ομάρ που εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του Άρη από τα αριστερά. Η ευστοχία του Ολυμπιακού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στο 35΄το 2-0, με τον Ποντένσε να σουτάρει με το δεξί από τα αριστερά, την μπάλα να κοντράρει τον Βαλεριάνο και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα.

ΜΠΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ, ΑΛΛΑ…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Παντελίδη να ρίχνει στον αγώνα τον Μαρτίνες αντί του Φετφατζίδη. Πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο 65΄με τον Φορτούνη να κατεβάζει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, αλλά να αστοχεί. Τρία λεπτά μετά, στο 68΄, η πρώτη ευκαιρία για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ματέο έδωσε δεξιά στον Βαλεριάνο με τη μία το πλασέ με το αριστερό, σε κόρνερ ο Σα!

Στο 74΄ο Άρης μπήκε ξανά στο ματς, αλλά για… ένα μόλις λεπτό. Εξαιρετική προσπάθεια του Βαλεριάνου, γύρισε στον Ματέο, από την κόντρα ο Μαρτίνες σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ποντένσε έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη, έφτασε εκτός μεγάλης περιοχής, πλάσαρε η μπάλα βρήκε στον Βέλεθ και κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κουέστα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 82΄! Κόρνερ του Μαρτίνες από τα δεξιά, κεφαλιά του Ροζ, η μπάλα λίγο άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κι άλλο γκολ, εκμεταλλευόμενος και πάλι ολιγωρία της άμυνας του Άρη και μία κόντρα, με τον Γκιγιέρμε στο 90΄να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Κουέστα για το τελικό 4-1. Δυστυχώς ο Άρης μετά την μείωση του σκορ, θυμήθηκε τον παλιό… κακό του εαυτό και γνώρισε την ήττα για πρώτη φορά, μετά από έξι ματς αήττητος με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μεριά, Μιράντα, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (84΄Καμαρά), Ποντένσε, Μασούρας (70΄Ανδρούτσος), Χασάν (62΄Γκερέρο)

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια (78΄Μπάσα), Σιώπης, Λάρσον, Ματέο, Φετφατζίδης (57΄Μαρτίνες), Γιουνές

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας) – Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

To Top