ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη! Με “σφραγίδα” Γιουνές το διπλό του Άρη στο Αγρίνιο (1-2)!

Σαφέστατα ανώτερος ο Άρης, έφυγε με το “διπλό” (1-2) από το Αγρίνιο (για την 29η αγωνιστική) με τον Γιουνές να αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο 86΄! Ο Τυνήσιος έδωσε τη λύση για έναν Άρη, που είδε τον Φωτιάδη να του αρνείται πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Ματέο Γκαρσία και τον Γιαννακόπουλο να απομακρύνει κάθε κίνδυνο. Μαρτίνες και Γιουνές τα “κιτρινόμαυρα” γκολ της νίκης. Φοβερός ο κόσμος του Άρη, αψήφησε τα χιλιόμετρα και στήριξε την ομάδα με την παρουσία του.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-2-3-1 ο Τραϊανός Δέλλας. Γιαννακόπουλος στο τέρμα, δεξιά ο Λιάβας, αριστερά ο Αμαράλ, στο κέντρο Μιχάϊ και Μάλης. Τσιγγάρας και Λουσέρο στα χαφ, Ντουάρτε και Ντίας στα άκρα, με τον Μάζουρεκ πίσω από τον Μπαϊροβιτς.

Με 4-2-3-1 και ο Σάββας Παντελίδης. Στην εστία ο Κουέστα και από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Σόουζα, Βέλεθ, Ροζ και Κόρχουτ. Ματίγια και Σιώπης στα χαφ, με τους Ματέο και Λάρσον στα άκρα της επίθεσης. Κορυφή ο Ντιγκινί με τον Μαρτίνες σε ρόλο δεκαριού.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΜΑΡΤΙΝΕΣ

Σε ένα ματς δίχως σκοπιμότητες από τις δύο ομάδες και κυρίως τους γηπεδούχους, ο Άρης δεν δυσκολεύτηκε και υπήρξε πολύ ανώτερος από το ξεκίνημα του αγώνα. “Προειδοποίησε” τρεις φορές, με τα σουτ των Μαρτίνες, Ματίγια και Ματέο να αποκρούονται από τον Γιαννακόπουλο, που δυσκολεύτηκε σημαντικά μόνο στο πρώτο. Στο 22΄σε κόντρα επίθεση, ο Ντιγκινί από τα αριστερά έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Μαρτίνες, που με ωραίο πλασέ από την καρδιά της άμυνας των Αγρινιωτών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Ο Αργεντινός δεν πανηγύρισε το γκολ, καθώς στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα του Παναιτωλικού.

Οι “κιτρινόμαυροι” διατήρησαν και μετά το γκολ την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα από τον Παναιτωλικό και αν είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμα γκολ.

ΜΙΑ ΦΑΣΗ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ…

Ο Άρης ξεκίνησε καλά το δεύτερο ημίχρονο, απείλησε με τον Ροζ στο 46΄, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντιγκινί γύρισε, ο Γιαννακόπουλος έχασε την μπάλα, αλλά πριν περάσει την εστία του, την πρόλαβε. Στο 48΄, κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη του τελική ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Ντουάρτε να πλασάρει τον Κουέστα για το 1-1, σε μία φάση που ολιγώρησε η άμυνα του Άρη από τα δεξιά.Στο 50΄ο Κουέστα μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπαϊροβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μαρτίνες απείλησε ξανά με το σουτ του να αποκρούεται από τον Γιαννακόπουλο δύσκολα στην γωνία του.

“ΕΠΝΙΞΕ” ΠΕΝΑΛΤΙ, “ΚΑΘΑΡΙΣΕ” Ο ΓΙΟΥΝΕΣ!

Νέα ευκαιρία και μάλιστα σημαντική για τον Άρη στο 62΄με την κεφαλιά του Ντιγκινί μετά την ωραία σέντρα του Μαρτίνες, να περνάει ελάχιστα άουτ! Στο 65΄ο Φωτιάδης “έκλεισε” τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Ματέο, που μπήκε στην μικρή περιοχή, μετά την πάσα του Ντιγκινί και ανατράπηκε με τράβηγμα από τον αντίπαλό του!

Φάση διαρκείας στην άμυνα του Παναιτωλικού, στο 79΄, μεγάλη επέμβαση του Γιαννακόπουλου σε κεφαλιά του Ντιγκινί! Οι “κιτρινόμαυροι” πίεσαν στο υπόλοιπο του αγώνα και “λυτρώθηκαν” στο 86΄. Ο Γιουνές που μπήκε λίγο πριν στο ματς, με εξαιρετικό πλασέ, μετά την πάσα του Ντιγκινί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τ. Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μάλης, Μάζουρεκ (63΄Γκούγκα), Μιχάϊ, Τσιγγάρας, Λιάβας (46΄Μαρινάκης), Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μπαϊροβιτς (81΄Μανά), Ντουάρτες

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σόουζα (72΄Τζανακάκης), Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Ματέο (68΄Φετφατζίδης), Μαρτίνες (83΄ Γιουνές), Ντιγκινί

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) – Γιώργος Παλαμίδας (Λακωνίας)

4ος: Γιώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

To Top