Ποδοσφαιρική τραγωδία στη Χιλή σε εκδρομή οπαδών, 13 νεκροί και 19 τραυματίες

Θρήνος στο ποδόσφαιρο της Χιλής, αφού πούλμαν με οπαδούς της Ο’Χίγκινς βγήκε για άγνωστο λόγο από την πορεία του, έπεσε σε γκρεμό και τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τραγωδία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής με πούλμαν που μετέφερε οπαδούς της Ο’ Χίγκινς ντε Ρανκάγουα, οι οποίοι επέστρεφαν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουατσιπάτο για το τοπικό πρωτάθλημα.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο από άγνωστη αιτία και το πούλμαν έπεσε σε γκρεμό στην Τομέ, περίπου 500 χιλιόμετρα από το Σαντιάγο! Άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για χαράδρα περίπου 100 μέτρων, άλλα για 300!

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 13-15 νεκρούς και 19 τραυματίες, ενώ τα ρεπορτάζ από τη Χιλή αναφέρουν ότι πολλοί από τους επιβαίνοντας ήταν νεαροί, από 11 μέχρι 24 ετών. Στη Χιλή επικρατεί σοκ.

«Τρομερή τραγωδία στην Τομέ, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλη την μεγάλη γαλάζια οικογένεια, κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της O’Χίγκινς. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν νοσοκομειακές και αστυνομικές αρχές, με τους τραυματίες να μεταφέρονται σε κοντινά νοσοκομεία.

To Top