ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ποια είναι η Μακάμπι του Βλάνταν Ιβιτς

H Mακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο ένας από τους δύο υποψήφιους αντιπάλους στον 3ο προκριματικό του Conference και ίσως η μία από τις δύο ομάδες που θα ήθελε να αποφύγει.

Οι Ισραηλινοί είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης, με δέκα διαδοχικά έτη παρουσίας στην Ευρώπη  μέσα σε αυτή την 10ετία έχει πανηγυρίσει πρόκριση σε ομίλους Champions League και παρουσίες σε νοκ άουτ του Europa League. Θετική είναι και η περσινή πορεία στο Conference League που σταμάτησε στο πρώτο νοκ άουτ από την Αϊντχόφεν.

Οι 23.000 βαθμοί της θα είναι και το κλειδί για τα πλέι οφ, εφόσον ο Αρης περάσει τη Γκόμελ και την αποκλείσει.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ χρονολογείται από το 1906. Αποτελεί την ισχυρότερη ομάδα του Ισραήλ έχοντας κατακτήσει συνολικά 21 πρωταθλήματα Ισραήλ, 23 κύπελλα Ισραήλ και δύο κύπελλα πρωταθλητριών Ασίας. Οπως και στο μπάσκετ, έτσι και στο ποδόσφαιρο είναι ευρέως γνωστή ως “η ομάδα του λαού” λόγω της απήχησης που έχει στο Ισραήλ.

Ο Βλάνταν Ιβιτς επέστρεψε φέτος στον πάγκο των Ισραηλινών, με τους οποίους τη διετία 2018-2020 πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Super Cup Ισραήλ.

Στον διοικητικό θώκο της Μακάμπι βρίσκεται ένας Έλληνας και συγκεκριμένα ο Ιάκωβος Αγγελίδης, άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και CEO της Μακάμπι τα τελευταία χρόνια.

Έδρα της το ιστορικό Μπλούμφιλντ Στάντιουμ του Τελ Αβίβ, χωρητικότητας 29.400 θέσεων. Το γήπεδο εγκαινιάστηκε το 1962 και έκτοτε υπέστη τέσσερις ανακατασκευές με τελευταία αυτή της τριετίας 2016-19.

 

To Top