Ποιες είναι οι αποδείξεις που θα αποφέρουν… δώρα!

Οι αποδείξεις από τα επαγγέλματα που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής και όχι όλες οι αποδείξεις θα κληρώνονται στη λοταρία, που θα μοιράζει κάθε μήνα μετρητά ή δώρα τα οποία μπορεί να φθάνουν έως και τα 10.000 ευρώ τον μήνα. Τέτοιες είναι οι αποδείξεις από ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, γιατρούς, δικηγόρους, κομμωτήρια, αισθητικούς κ.λπ.

Επίσης, στη λοταρία θα μπαίνουν και οι αποδείξεις που εκδίδουν μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και γενικά επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Ουσιαστικά, το σχέδιο της «τυχερής απόδειξης» που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει κίνητρο στους πολίτες να ζητούν και να παίρνουν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, στους οποίους καταγράφονται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Από το μέτρο αναμένεται να εξαιρεθούν επιχειρήσεις που εκδίδουν ούτως ή άλλως αποδείξεις, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.

Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα αποστέλλει στο υπουργείο Οικονομικών μέσω του κινητού τηλεφώνου του, με μήνυμα sms ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο TAXISnet, τον αριθμό της απόδειξης που έχει συλλέξει. Ετσι θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός κάθε απόδειξης θα μετέχει στην κλήρωση ως λαχνός.

Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και ο αριθμός των τυχερών θα είναι τουλάχιστον τετραψήφιος, με κέρδη τα οποία σε πρώτη φάση θα φθάνουν έως και τα 1.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να καθιερωθούν και μεγαλύτερα έπαθλα, έως και 10.000 ευρώ για περιορισμένο αριθμό υπερτυχερών. Δεν αποκλείεται δε να καθιερωθεί και μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος της χρονιάς (π.χ. με βάση τον τυχερό αριθμό του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου).

Πηγή: dimokratianews.gr

To Top