Ποινές εφιάλτης (από φέτος) για τον εκούσιο υποβιβασμό: Υποχρεωτικά 1 χρόνος στην Γ΄ εθνική, πληρωμή του 50% των χρεών!

Σφίγγει ο κλοιός για τις ομάδες που διαλέγουν να υποβιβάζονται σε ερασιτεχνικό επίπεδο για να «καθαρίσουν» από χρέη. Μπορεί το αρχικό σχέδιο για υποχρεωτική τριετία στα χαμηλά να διαφοροποιήθηκε, αλλά και πάλι οι ποινές είναι πολύ σοβαρές!

Συγκεκριμένα, θα ισχύει από φέτος (δεν επηρεάζει αναδρομικά τον Άρη…) η υποχρεωτική παραμονή στη Γ’ εθνική για ένα χρόνο και αποπληρωμή του 50% των χρεών όταν μετά την εκκαθάριση γίνει νέα ΠΑΕ!

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το a-sports για τις αποφάσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Τετάρτη (10/6):

“Συγκεκριμένα, υπάρχουν πλέον δυο επιλογές στον οικειοθελή υποβιβασμό.

1. Η μία είναι να αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα

2. Η δεύτερη να υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ανόδου τον πρώτο χρόνο.

3. Στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούν να προβιβαστούν μετά την αρχική υποχρεωτική παραμονή τους, εφόσον την πρώτη τους σεζόν έχουν καταλάβει τις θέσεις 1-4. Όλα αυτά θα μπουν σε ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο…

4. Εκκαθάριση: Σε ότι αφορά την εκκαθάριση των υποβιβασμένων ομάδων, αν δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να αλλάξουν όνομα και έμβλημα. Πάντως, όταν επιστρέψουν θα πρέπει να αποπληρώσουν το 50 % των χρεών που έχουν αφήσει.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει και για τους ΟΦΗ, Νίκη Βόλου αλλά και για όποιες άλλες ομάδες επιλέξουν τον δρόμο του οικειοθελούς υποβιβασμού, όπως όλα δείχνουν δηλαδή τον Εργοτέλη.

5. Επίσης θα υπάρχει ποινή και για τους μεγαλομετόχους, όπως και για όλα τα μέλη του ΔΣ που εγκαταλείπουν ομάδες!

Για πέντε χρόνια θα τους επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ώστε να μην προκαλούν, αναλαμβάνοντας άλλες ομάδες. Κλασικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα η ζημιά που έπαθε η Νίκη Βόλου…

 

 

To Top