Ποινές ράγκμπι και χόκεϊ θέλουν να εφαρμόσουν στο FA Cup

Μια επαναστατική κίνηση φαίνεται πως ετοιμάζουν στην Αγγλία αναφορικά με το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα εξετάζεται μια αλλαγή στο Κύπελλο Αγγλίας ή αλλιώς FA Cup.

Οι Times υποστηρίζουν ότι η FA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δοκιμάσει ποινές αποκλεισμού παικτών για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτοί να μπορούν να αντικατασταθούν. Οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να αποβάλλονται για 10 λεπτά, για κάποιο σκληρό φάουλ ή διαφωνία με τους διαιτητές του αγώνα.

Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρόκειται να συνεδριάσει τον επόμενο μήνα και αναμένεται να εγκρίνει τις δοκιμές. Όμως, η τελική απόφαση ανήκει στην FA για να καθιερώσει αυτή την αλλαγή στο Κύπελλο Αγγλίας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης κανόνα που θα επέτρεπε στον αρχηγό μιας ομάδας να πλησιάσει τον διαιτητή σε ορισμένες σημαντικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Και επιπλέον πρότεινε οι ποινές ολιγόλεπτου αποκλεισμού να εισαχθούν δοκιμαστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποινές τέτοιου τύπου χρησιμοποιούνται στην Αγγλία από την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020. Η αλλαγή των κανόνων εφαρμόστηκε μέχρι την πέμπτη βαθμίδα του ποδοσφαίρου αντρών και την τρίτη βαθμίδα γυναικών στην Αγγλία.

Αλλά, φυσικά, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν αυτό συμβεί, θα αποτελούσε μια επαναστατική κίνηση για το άθλημα.

Για την ώρα, χρησιμοποιούνται στο ράγκμπι και το χόκεϊ επί πάγου. Θεωρείται γενικά πως έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη μείωση των διαφωνιών με τους διαιτητές.

To Top