ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και βαρύ πρόστιμο στη Μάντσεστερ Σίτι

Μετά από τη Λίβερπουλ, η Premier League τιμώρησε και τη Μάντσεστερ Σίτι με απαγόρευση μεταγραφών από ακαδημίες και με βαρύ πρόστιμο, για παραβίαση κανονισμών.

Η ποινή τίθεται σε ισχύ τη σεζόν 2017-2018, ωστόσο η σεζόν 2018-2019 θα είναι με τριετή αναστολή και ως εκ τούτου οι “πολίτες” θα μπορούν να αποκτήσουν ξανά νεαρούς ποδοσφαιριστές από ανταγωνιστικό σύλλογο της Premier League ή των κατηγοριών της Football League, εφόσον πληρούνται οι προδιαγραφές.

Ο σύλλογος τιμωρήθηκε και με πρόστιμο ύψους 350.000 ευρώ, ως μέρος της συνολικής ποινής που επιβλήθηκε από τη λίγκα.

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε έναν 11χρονο μέσο, τον οποίο υπέγραψαν με παράτυπο τρόπο από την Έβερτον το 2016, ενώ η άλλη υπόθεση αφορά έναν 15χρονο μέσο από τη Γουλβς. Ο κανονισμός που παραβιάστηκε αποτρέπει τους συλλόγους να αποκτούν παίκτες (από κ-10 μέχρι κ-18) από ανταγωνιστικές ομάδες της Premier League ή των κατηγοριών της Football League που είχαν δεσμευτεί με συμβόλαιο με τους συλλόγους τους το προηγούμενο 18μηνο. Αμφότεροι οι ανήλικοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν ελεύθεροι από την ακαδημία του συλλόγου.

Η τιμωρία στη Σίτι έρχεται λίγες ημέρες πριν από την αντίστοιχη (ίδια ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, χαμηλότερο πρόστιμο) στη Λίβερπουλ για το ίδιο παράπτωμα με έναν 12χρονο.

To Top