Ποινή… χάδι σε πρωτάθλημα “μαϊμού”! Γλίτωσαν την αφαίρεση βαθμών, τιμωρία 2 αγωνιστικών

Ποινή… χάδι επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια των οπαδών τους στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε κάθε ομάδα και πρόστιμο 68.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό και 65.500 στον ΠΑΟΚ, είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε.

Εκεί που ήταν… βέβαιο ότι ουδεμία ΠΑΕ θα γλίτωνε την αφαίρεση βαθμών, που θα ήταν -3 για τους «πράσινους» και -5 για τον «δικέφαλο», όντας ήδη υπότροπος με το -3 για τα επεισόδια στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αμφότερες οι ομάδες… έπεσαν στα μαλακά.

 Η Πειθαρχική απέρριψε εν μέρει τις διώξεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα εναντίον Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, ο οποίος χαρακτήριζε «εκτεταμένα» τα επεισόδια και έτσι αυτομάτως δεν επιβλήθηκαν οι ποινές αφαίρεσης βαθμών (σ.σ. θα επιβάλλονταν στα πλέι οφ).

Από την στιγμή που απορρίφθηκαν τα «εκτεταμένα», οι δύο ΠΑΕ τιμωρήθηκαν μόνο για την «ρίψη αντικεμένων κατ’ εξακολούθηση», με τα μέλη της επιτροπής να αποδεικνύεται ότι … δεν είδαν, δεν άκουσαν τους οπαδούς που έκαναν περατζάδα στο χορτάρι, αλλά και τις μολότοφ μετά το τέλος του αγώνα.

Η… δυνατότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και να «στείλει» την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, με χαρακτηρισμό των επεισοδίων ως εκτεταμένα.

Δικαίωμα έφεσης έχουν και οι δύο ομάδες, ασφαλώς, αλλά μένει να αποδειχθεί αν θα διεκδικήσουν… απόφαση καλύτερη από τη συγκεκριμένη.

Η έκτιση της ποινής

Ετσι, το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί κανονικά με κόσμο τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (11/5) και θα εκτίσει την πρώτη αγωνιστική της ποινής στο ματς της ερχόμενης Τετάρτης (14/5) με τον Ατρόμητο και θα «κουβαλήσει» μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στο νέο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ «κουβαλά» και τις δύο αγωνιστικές τη νέα σεζόν, καθώς στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, το Σάββατο 17/5, θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής που ήδη του έχει επιβληθεί για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top