Ποιοί υποβιβάζονται και ποιοί προβιβάζονται στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα

Aπό τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν η κατάθεση της τροπολογίας του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τους φορείς και επομένως ΄να βήμα πριν την κατάθεσή της στη Βουλή, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε πόσοι και πώς υποβιβάζονται, πόσοι και πώς ανεβαίνουν στο τέλος της σεζόν από τα τρία εθνικά πρωταθλήματα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Το SoccerPlus αναφέρει σχετικά μετά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί:

– Για τη σεζόν 2019 – 2020 η Super League 1 θα έχει 14 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Οι δώδεκα ομάδες της , ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League. απευθείας θα υποβιβαστούν στη Super League 2 oι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

-Η νεοϊδρυθείσα Super League 2 θα έχει 12 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Οι οκτώ πρώτες της Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League.

– Η Football League, που θα το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, θα αποτελείται από 14 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Η 11η και Η 12η της Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική.

– Aπό την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος.

To Top