Ποιοι απεργούν σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα

Στην 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα κι αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, εφοριακοί και εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, προσωπικό ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στις απεργίες που κήρυξη η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ως εκ τούτου την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με μικρό αριθμό λεωφορείων να κυκλοφορεί ως προσωπικό ασφαλείας ενώ την Τετάρτη θα γίνει στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 16.00. Απεργία πραγματοποιούν και οι οδηγοί ταξί.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ρολά κατεβάζουν και τα εμπορικά καταστήματα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ.

Σε τριήμερη απεργία μέχρι και την Τετάρτη προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ Τρίτη και Τετάρτη απεργούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Ρολά κατεβάζουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και Τετάρτη από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ήδη ανακοινώσει πως την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα κι αύριο, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας την αντίδραση του εμπορικού κόσμου ενόψει της επικείμενης ψήφισης των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στις 10.30, μπροστά από το ΕΚΘ.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα κάνει για ακόμη μια φορά το ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί:

√ Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου

√ Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου και το απόγευμα στις 7 στον ίδιο χώρο.

To Top