Ποιοι διαιτητές τιμωρήθηκαν για σφυρίγματα κατά του Άρη και ποιοι ξέφυγαν!

Διαιτησίες που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων είχε σε μεγάλο ποσοστό ο α’ γύρος του πρωταθλήματος της Super League.

Δεν ήταν τυχαία λοιπόν,η τοποθέτηση του προέδρου της διοργανώτριας Γιάννη Μώραλη που σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στους σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Δομή είπε: «Δεν έχουμε καλούς διαιτητές. Εχουμε κακούς διαιτητές, δεν ξέρουν να αφήνουν πλεονέκτημα. Δεν αφήνουν να δούμε γρήγορο ποδόσφαιρο και σφυρίζουν πολύ συχνά».

Από τους 26 ρέφερι του πίνακα της μεγάλης κατηγορίας οι μισοί ακριβώς ολοκλήρωσαν τον α’ γύρο και τους αγώνες του Κυπέλλου που έχουν διεξαχθεί μέχρι και την 3η φάση έχοντας από μία τουλάχιστον τιμωρία.

 Ο λόγος για τους: Καλογερόπουλο, Παππά (Αθηνών), Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), Ιωαννίδη (Αργολίδας), Δελφάκη (Αρκαδίας), Κύζα (Δράμας), Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), Μαντάκη (Ημαθίας), Μήτσιο (Ηπείρου), Κουκουλάκη (Ηρακλείου), Αρετόπουλο (Τρικάλων), Δημητρόπουλο (Φθιώτιδας), Γιάχο (Χίου). Και μπορεί τα λάθη να είναι ανθρώπινα, ωστόσο ορισμένες διαιτησίες ήταν σκέτα φαλτσοσφυρίγματα!

Ο Γιώργος Δούρος φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της διαιτησίας. Στην περίπτωση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου, για παράδειγμα, που έκανε μακράν τη χειρότερη διαιτησία τη 12η αγωνιστική στον αγώνα Πλατανιάς – Παναθηναϊκός (κακώς απέβαλε τον Ζέκα ενώ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι του Βύντρα στον Κάλαϊτζιτς), ήταν το 4ο παιχνίδι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για τον Τρικαλινό που επιλέχθηκε αντί για κάποιον διεθνή. Και αυτός και ο βοηθός του Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) που είχε κόψει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Τοτσέ στο α’ μέρος τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αντί να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ο πρώην διαιτητής από την Κόρινθο έπαιξε με τη φωτιά σε άλλες δύο περιπτώσεις! Την πρώτη στον αγώνα Βέροια – ΠΑΟΚ (0-0, 13η αγωνιστική) όπου όρισε τον Ηλία Σπάθα σε αγώνα του «δικέφαλου» έπειτα από δύο χρόνια. Ο Πειραιώτης ρέφερι πάντως έκλεισε τα αυτιά του στις φωνές του ΠΑΟΚ και αρίστευσε. Η δεύτερη ήταν ο Σταύρος Μάνταλος και ο ορισμός του στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (14η, 2-2). Οι «πράσινοι» πριν από το ματς «έβραζαν» με τον Αθηναίο ρέφερι εξαιτίας της εμπλοκής του σε συνομιλίες τρίτων στο σκάνδαλο των «στημένων». Ο 32χρονος ρέφερι πάντως είχε μία πολύ καλή διαιτησία.

Εκεί που η ΚΕΔ έμεινε έκθετη ήταν στην περίπτωση του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου τον οποίο όρισε στο παιχνίδι Κυπέλλου της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό, αγνοώντας (;) την «κόντρα» του με τον Αλέξη Κούγια στην υπόθεση των «στημένων», όπου ο δεύτερος ως μάρτυρας κατηγορίας είχε μιλήσει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώτο. Μάλιστα, από την Επιτροπή διέρρεαν ότι ο Δημητρόπουλος «τελείωσε» από τους πίνακες. Τις τελευταίες μέρες όμως κερδίζει έδαφος η πιο ήπια τιμωρία!

ΣΤΟ… ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Οι τρεις ρέφερι με τα σφυρίγματά τους βρέθηκαν στο στόχαστρο της ΑΕΚ και της έκοψαν βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή.

1. ΤΑΣΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής αδίκησε την ΑΕΚ. Δεν έδωσε πέναλτι στην Ενωση σε χέρι του Χολέμπας στο 0-1. Επίσης, δεν έδειξε πέναλτι σε τράβηγμα του Κατίδη από τον Παπάζογλου. Δεν σφύριξε σχεδόν για έναν μήνα. Ο διεθνής ρέφερι την 4η αγωνιστική στο παιχνίδι Ξάνθης – ΠΑΟΚ είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι στον «δικέφαλο» του Βορρά, μόλις στο 9ο λεπτό.

2. ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΧΟΣ: Τη 12η αγωνιστική στο Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό (0-1). Δεν έδωσε πέναλτι στην Ενωση σε ανατροπή του Γκερέιρο από τον Κόρμπο και έμεινε εκτός ορισμών για 20 μέρες περίπου.

3. ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Για τη διαιτησία του στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα. Κυρίως για το πέναλτι που δεν της έδωσε στο μαρκάρισμα του Σαρακατσάνου στον Παυλή. Στο γκολ του Πανθρακικού από τον Βαϊρουά στο ξεκίνημα της φάσης ο Παπαδόπουλος είναι σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Ο παρατηρητής Νταμπώσης έβγαλε λάδι και τους δύο υποστηρίζοντας ότι εξείχε το χέρι του έμπειρου επιθετικού και όχι το σώμα. Την τρίτη αγωνιστική ο διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη στο παιχνίδι του Πανιώνιου με τον ΟΦΗ δεν είχε δώσει πέναλτι στους Κρητικούς σε μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου στον Σίσιτς και είχε τιμωρηθεί.

ΚΑΚΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Τα φαλτσοσφυρίγματα και οι τιμωρίες δεν έλειψαν και στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Στέφανος Μαντάκης, Γιώργος Κύζας υπέπεσαν στα πιο σοβαρά λάθη στον θεσμό, όλα στο πλαίσιο της 3ης φάσης.

5. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος: Στον επαναληπτικό της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό έδειξε τραβηγμένη κόκκινη κάρτα στον Βοσκόπουλο και γενικότερα με τις υποδείξεις του τίναξε το παιχνίδι στον αέρα, το οποίο τελικά διέκοψε λόγω επεισοδίων εις βάρος των γηπεδούχων κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά.

6. Στέφανος Μαντάκης: Στον πρώτο αγώνα της Καβάλας με την ΑΕΚ (0-0) όλος ο κόσμος είδε το χέρι που έκανε ο Ντιέ στο 31ο λεπτό εκτός από τον διαιτητή Μαντάκη που δεν έδωσε πέναλτι στην Ενωση. Στον επαναληπτικό μάλιστα του Ολυμπιακού Σταδίου (η Καβάλα νίκησε με 0-1) ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου) που έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ σε χέρι του Καλαγκάνη μέσα στην περιοχή. Στους συγκεκριμένους αγώνες λοιπόν μιλάμε ξεκάθαρα για αλλοίωση αποτελέσματος.

Γιώργος Κύζας: Το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) στο Ηράκλειο κρίθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε στους Κρητικούς σε βουτιά του Περογαμβράκη. Ο ρέφερι από τη Δράμα έκανε γιορτές στο… ψυγείο, συμπληρώνοντας έναν μήνα εκτός ορισμών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΗ

Από τους υπόλοιπους ρέφερι του πίνακα δύο τελείωσαν τον α’ γύρο στο… ψυγείο: ο Μιχάλης Κουκουλάκης και ο Κώστας Ιωαννίδης. Ο πρώτος είναι τιμωρημένος από την 9η αγωνιστική, μετά το παιχνίδι του Αρη με τη Βέροια (2-1). Στον συγκεκριμένο αγώνα απέβαλε κακώς τον Μπαργκάν των φιλοξενουμένων στο 42′, νωρίτερα δεν είχε δώσει πέναλτι στους γηπεδούχους και γενικά είχε μία διαιτησία που δεν αρμόζει σε διεθνή διαιτητή.

Ο δεύτερος δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Πανθρακικό στον αγώνα της ακριτικής ομάδας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (1-1) τη 13η αγωνιστική. Από τους υπόλοιπους διαιτητές, ο Χρήστος Μήτσιος από την Ηπειρο την 3η αγωνιστική στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) δεν έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα και σφύριξε ξανά έπειτα από εφτά παιχνίδια.

Στους βοηθούς τη μεγαλύτερη τιμωρία έχει ο Στέλιος Τσολάκης (Αθήνας) με πέντε αγωνιστικές εκτός ορισμών. Στην πρεμιέρα στον αγώνα της Βέροιας με τον Ολυμπιακό (1-2) ακύρωσε κανονικό γκολ του Ιωάννου για τη «βασίλισσα». Τρεις αγωνιστικές εκτός ορισμών έμεινε ο Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών), ο οποίος τη 12η αγωνιστική στο παιχνίδι του Ατρόμητου με την Ξάνθη (1-0) δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Κούτσι στο 0-0 ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ…

7. Γιώργος Δασκαλόπουλος: Ο Αρης ακόμη φωνάζει για τη διαιτησία του στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο και το γκολ της ισοφάρισης της ομάδας του Περιστερίου στα τελευταία λεπτά. Οι «κίτρινοι» υποστηρίζουν ότι έχει κάνει χέρι ο σκόρερ Σκόνδρας. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ξεκαθαρά ακόμη και έπειτα από τη χρήση του βίντεο. Ο Κορίνθιος διαιτητής στη δεύτερη του χρονιά στον πίνακα της μεγάλης κατηγορίας, επίσης ανερχόμενος όπως και ο Χάρης Καλογερόπουλος, δεν πήρε επιλήψιμο βαθμό από τον παρατηρητή Βασίλη Τεροβίτσα και την επόμενη αγωνιστική ορίστηκε κανονικά.

Γιάννης Δελφάκης: Σε ένα άλλο παιχνίδι του Αρη, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την 11η αγωνιστική (1-2), ήταν ο Γιάννης Δελφάκης που είχε αδικήσει τους «κίτρινους». Ο ρέφερι από την Αρκαδία δεν είχε δώσει πέναλτι στην ομάδα της συμπρωτεύουσας σε ανατροπή του Φεγκρούς στον Γιαννιώτα, το οποίο ήταν «καθαρό» και έμεινε εκτός ορισμών για 15 μέρες.

Χάρης Καλογερόπουλος: Ο ρέφερι από την Αθήνα προβιβάστηκε πέρυσι στον πίνακα της Super League και είναι από τους ανερχόμενους της κατηγορίας. Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αρη την 7η αγωνιστική τα έκανε μούσκεμα. Συγκεκριμένα δεν έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε μαρκάρισμα του Πουλίδο στον Χριστοδουλόπουλο ενώ αντίθετα υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε ένα ανύπαρκτο μαρκάρισμα του Παπαζαχαρία στον Σισοκό. Εμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες περίπου.

Ανδρέας Παππάς: Από 1/1/2013 θα είναι διεθνής αλλά στον 1ο γύρο δεν τα πήγε καλά. Την 8η αγωνιστική στον αγώνα του Λεβαδειακού με τον Αστέρα Τρίπολης δεν απέβαλε τον Γεωργίου και τον Περόνε ενώ δεν έδωσε πέναλτι στους «πράσινους». Στο φινάλε του α’ γύρου το έμμεσο φάουλ που έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο ο «δικέφαλος» ανοίγει το σκορ, απλά δεν υπάρχει.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top