ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ποιοι είναι οι Ιέρο και Γκούτι

Δυο μεγάλα ονόματα του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν “προκριθεί” στην κιτρινόμαυρη λίστα για την θέση του προπονητή.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Φερνάντο Ιέρο 51 χρόνων θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους καλύτερους Ισπανούς, κεντρικούς αμυντικούς, όλων των εποχών. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η δεινότητα της επίτευξης τερμάτων, λόγω της θέσης που αγωνιζόταν. Με το πέρας της καριέρας του ασχολείται με τον σχολιασμό αγώνων και άλλων αθλητικών γεγονότων.

Έγραψε ιστορία με την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, από το 1989 ως το 2003, με 439 συμμετοχές, 102 γκολ και 17 τίτλους! Το 2011 ο Ιέρο ανέλαβε το πόστο του αθλητικού διευθυντή στη Μάλαγα, η οποία κέρδισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το καλοκαίρι του 2012 αποχώρησε και το 2014 μπήκε στο προπονητικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης, ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε πρώτος προπονητής στην Οβιέδο.

Στη λίστα Καρυπίδη και Χαριστέα βρίσκεται και ο Γκούτι. Ο 42χρονος συνδύασε την ποδοσφαιρική του καριέρα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της, ενώ φόρεσε τη φανέλα των μερένγκες μέχρι το 2010. Τότε πήγε στην Τουρκία, αγωνίστηκε για μία σεζόν με την Μπεσίκτας, με τη φανέλα της οποίας έκλεισε την καριέρα του.

Αμέσως (2013) ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, από τα τμήματα υποδομής της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας. Τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, από άλλο πόστο. Ανέλαβε βοηθός του πρώην προπονητή των μαύρων αετών και νυν ομοσπονδιακού της εθνικής Τουρκίας, Σενολ Γκιουνές. Είναι ελεύθερος από το καλοκαίρι.

To Top