Ποιοι είναι οι νέοι… “μάστερ σεφ” της διαιτησίας

Oι Γιώργος Καραμελίδης από τη θέση του προέδρου και ο Βαγγέλης Μαζαράκης ως αναπληρωτής πρόεδρος είναι τα δύο νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την διοίκηση της ΚΕΔ, τουλάχιστον μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν στις 6 του Οκτώβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΠΟ, εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ενστάσεις για την τοποθέτηση του κ. Μαζαράκη στην θέση του αναπληρωτή πρόεδρου, καθώς ο αδερφός του, ο Γεράσιμος Μαζαράκης είναι παρατηρητής στη Σούπερ Λίγκα.

Αμέσως ρωτήθηκε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, η οποία τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το κώλυμα θα ίσχυε μόνο για τα μέλη της ΚΕΔ που έχουν την ιδιότητα του πρώην διαιτητή.

Έτσι μετά το «πράσινο φως» από την νομική υπηρεσία οι Γιώργος Καραμελίδης (ΕΠΣ Ημαθίας) και Βαγγέλης Μαζαράκης (ΕΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης), τοποθετήθηκαν στην θέση του πρόεδρου και του αναπληρωτή πρόεδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αντίστοιχα.

Ποιοι είναι όμως οι νέοι “μάγειρες”, οι νέοι “μάστερ σεφ” της διαιτησίας;

Γιώργος Καραμελίδης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Είναι στο προεδρικό θώκο της Ενωσης του από το 1986 μέχρι σήμερα, ωστόσο την πενταετία 90-95 ήταν απών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (Γυμνασιάρχης), έχει τελειώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής, ενώ είναι στο Δ.Σ της ΕΠΟ, 8 χρόνια, και έχει διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών.

Βαγγέλης Μαζαράκης (ΕΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης)

Είναι πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. από τον Αύγουστο του 2000 μέχρι σήμερα, Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. στην επανίδρυσή του το 1980, Ιδρυτικό μέλος του Α.Ο. ΙΟΝΙΚΟΥ ΤΟ 2000, Ιδρυτικό μέλος του Σ.Δ.Π.Κ.Ι., Γενικός, Γραμματέας του Σ.Δ.Π. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Π.Κ.Ι. από το 1982 και για 18 χρόνια, Διαιτητής ποδοσφαίρου. Αγωνίσθηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία και σε διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου, Γεν. Γραμματέας του Ε.Α.Κ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, Καθηγητής
Διαιτησίας του Ποδοσφαίρου από το 1996

Παρατηρητής Διαιτησίας αγώνων Α’ Εθνικής, Παρατηρητής Διαιτησίας της UEFA, Μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.Π. (Επιτροπή Παρατηρητών Εθνικών Πρωταθλημάτων)/Ε.Π.Ο., Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., Μέλος της Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για την σύνταξη του Κανονισμού, Διαιτησίας σε συνεργασία με την Ο.Δ.Π.Ε., Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., Έφορος της Εθνικής Ομάδος των Ελπίδων, Eκπρόσωπος της ΕΠΟ στο Δ.Σ της Football League και υπεύθυνος για την Ενωση Beach Volley. Έχει τιμηθεί από το Δήμο Αργοστολίου και από Συνδέσμους Διαιτητών, την Ο.Δ.Π.Ε., την Ε.Π.Ο. και Ενώσεις για την προσφορά του στην Ελληνική Διαιτησία

Τόσο ο κ. Καραμελίδης, όσο και ο κ Μαζαράκης θεωρούνται σίγουρες και σωστές επιλογές, γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα πολύ θετικό προφίλ μέσω της παρουσίας τους στο ΔΣ της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Πηγή: soccerplus

To Top