Ποιοι είναι οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν που σήκωσαν το πανό για τον Άγγελο και ο… Πλατινί! (video-photo)

Πρόκειται για έναν από τους επίσημα αναγνωρισμένους οργανωμένους συνδέσμους των πλέον φανατικών οπαδών της γαλλικής Σεντ Ετιέν.

Με σήμα έναν… πράσινο ινδιάνο και σλόγκαν «partout toujours» (παντού μαζί) οι green angels (πράσινοι άγγελοι) ή… angels verts στα γαλλικά ιδρύθηκαν το 1992, έχουν αδερφοποιηθεί με τον σύνδεσμο Super 3 των οπαδών του Αρη και τα τελευταία χρόνια έχουν τιμηθεί τρεις φορές ως ο καλύτερος σύνδεσμος οπαδών γαλλικής ομάδας!

Στην αρχή η έδρα τους ήταν στο βόρειο πέταλο του «Ζοφρί Γκισάρ» πριν μετακομίσουν στη νότια εξέδρα του γηπέδου «Ζαν Σνελά» και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι αρέσκονται να μιλούν… στεφανουά ή γκαγκά όπως ονομάζεται η τοπική διάλεκτος της περιοχής που έχει αρκετούς ιδιωματισμούς και διαφέρει σε αρκετά σημεία από τη γαλλική γλώσσα κυρίως στην προφορά!

Αυτός είναι ο σύνδεσμος οπαδών της Σεντ Ετιέν που στο ματς με την Μπαστιά τίμησε με το περίφημο πανό τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Αρη, Αγγελου Τσιπούρα και μάλιστα σε αυτό το πανό αναφέρουν τη σχέση τους με τον Super 3.

Εστω και με… σπασμένα ελληνικά, οι Γάλλοι φίλαθλοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στους «συναδέλφους» τους του Αρη και ευχήθηκαν καλό παράδεισο στον δικό τους Αγγελο.

Τη σχετική φωτογραφία, μάλιστα, από το πανό με το οποίο δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα ο γαλλικός Τύπος, «πόσταρε» στο twitter ο πρώην παίκτης του Άρη, Ρίκι Φατί, ο οποίος μάλιστα έδωσε και πολλά συγχαρητήρια στους οπαδούς της Σεντ Ετιέν!

Οι «angels verts» γιόρτασαν πέρυσι τα 20 χρόνια από την ίδρυση του συνδέσμου στις 13 Φεβρουάριο του 1992 και η λειτουργία τους έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από αυτή των Ιταλών τιφόζι! Εχουν μάλιστα και εβδομαδιαία εκπομπή στο γαλλικό ραδιόφωνο!

Μεγάλοι τους αντίπαλοι οι οπαδοί της Λιόν και… αδέρφια τους οι οπαδοί των περισσότερων ομάδων τις οποίες, όπως τον Αρη, αντιμετώπισε η μεγάλη Σεντ Ετιέν του Μισέλ Πλατινί στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Ιδιαίτερη αδυναμία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τρέφει μάλιστα και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί αφού ο Αρης είναι η μοναδική ελληνική ομάδα την οποία έχει αντιμετωπίσει ως ποδοσφαιριστής στη διάρκεια της μεγάλης ποδοσφαιρικής του καριέρας.

«Ο Αρης είναι η ομάδα μου στην Ελλάδα» είχε πει γελώντας στους παράγοντες των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων στο περιθώριο μίας κλήρωσης στο Μονακό σε ξεκίνημα ευρωπαϊκής σεζόν στο Μονακό όταν του είχαν συστήσει τον τότε πρόεδρο της ομάδας, Λάμπρο Σκόρδα με τον οποίο είχε ανταλλάξει θερμή χειραψία…

Πηγή: sentragoal.gr

To Top