Ποιοι και τι κινδυνεύουν να χάσουν από την εκκαθάριση της ΠΑΕ

Η εκκαθάριση-λύση της ΠΑΕ Άρης δρομολογήθηκε και επίσημα από τις 3 Νοεμβρίου με την απόφαση της πλειοψηφίας (68,07%) των μετόχων στη γενική συνέλευση της εταιρίας.

Η υλοποίηση της απόφασης αυτής έχει πολύ δρόμο, που έχει αρκετά πολύπλοκα σημεία και εμπλοκή της δικαιοσύνης. Πέρα από τα περιουσιακά στοιχεία του Άρη (επί της ουσίας το Νέο Ρύσιο…) που θα βγουν στο “σφυρί”, τα φυσικά πρόσωπα θα έχουν δικαστικές περιπέτειες.

Μια σχετική παρουσίαση για το ποιοι και τι κινδυνεύουν να χάσουν από την εκκαθάριση της ΠΑΕ έχει σήμερα η “Metrosport”. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Λάμπρος Σκόρδας κινδυνεύει να χάσει ένα ακίνητο στο οποίο διαμένει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οδοντιατρείο του και ένα κατάστημα επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ο Αντώνης Ζαμπέτας κινδυνεύει να χάσει δύο σπίτια, το 1/3 της ιδιοκτησίας του κτιρίου όπου στεγάζεται η οικογενειακή επιχείρηση, ενώ μετά την εκκαθάριση της ΠΑΕ πρέπει να… ξεχάσει και ένα ποσό 200.000 ευρώ που βάσει της καρτέλας του φέρεται να έβαλε στον Αρη και να του οφείλεται.

Σε ότι αφορά τον Νικήτα Ματθαίου, κινδυνεύει να χάσει έντεκα ακίνητα, τα οποία είναι δεσμευμένα τα τελευταία χρόνια.

Σε ότι αφορά τον Θανάση Αθανασιάδη, δεν απειλείται με την απώλεια περιουσιακών στοιχείων, αφού δεν εμφανίζεται να έχει δεσμευμένα ακίνητα.

Ωστόσο, ο Θανάσης Αθανασιάδης δεν βρίσκεται σε… λιγότερο δεινή θέση έναντι των υπολοίπων. Απεναντίας. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, μαζί με τον Αντώνη Ζαμπέτα, είναι γνωστό ότι διώκονται ήδη σε βαθμό κακουργήματος, για χρέη του Αρη προς το δημόσιο. Χρέη που αφορούν την περίοδο από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Εναντίον τους έχουν ασκηθεί ήδη 3 διώξεις. Για μη απόδοση ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, για τον ίδιο λόγο αλλά για ποσό 8.049.498,62 ευρώ ο καθένας και τέλος, για οφειλή 600.000 ευρώ στο ΙΚΑ.

Πέρα απο όλα αυτά, ο κ. Αθανασιάδης αντιμετωπίζει κυρώσεις και για την “ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ”, μαζί με τον διευθύντοντα σύμβουλο Αγαπητό Βαλογιώργη.

Παρόμοια… μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη αντιμετωπίζει και ο Λάμπρος Σκόρδας. Εναντίον του πρώην προέδρου της ΠΑΕ έχει ασκηθεί δίωξη για μη απόδοση παρακρατημένων φόρων και ΦΠΑ ύψους 2.092.964,54 ευρώ. Η διαφορά για τον κ. Σκόρδα είναι ότι δεν διώκεται για κακούργημα, αφού η δική του περίπτωση αφορά χρέη πριν το 2011, όταν και τέθηκε σε ισχύ η τροποποίηση του Ν.3943/11 για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Οι κ. Σκόρδας, Ματθαίου, Αθανασιάδης έχουν δηλώσει πως θα αντιδράσουν με κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να μπλοκάρουν την εκκαθάριση της εταιρίας, ενώ οι δύο πρώτοι θα καταθέσουν και μηνύσεις κατά των συμβουλίων του ΑΣ, της ΚΜΑ και της ΠΑΕ με την κατηγορία της “απιστίας, δόλιας πτώχευσης και εξαπάτησης του Δημοσίου”.

Σε ότι αφορά τον Αντώνη Ζαμπέτα, αυτός δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κινηθεί δικαστικά για να μπλοκάρει την εκκαθάριση, αλλά θα κινηθεί νομικά κατά των προέδρων του ΑΣ και της ΚΜΑ και της ΠΑΕ καθώς και των μελών τους, στοχεύοντας έτσι στο αποκτήσει ελαφρυντικά ενόψει των ποινικών δικαστηρίων που θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα”.

To Top