Ποιοι παίκτες του Άρη είναι μυημένοι στα… clasico!

Σε ένα “κλάσικο” όπως είναι και το ΠΑΟΚ – Άρης αυτοί που κρίνουν τους αγώνες και ξεχωρίζουν είναι οι έμπειροι ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από τέτοιους αγώνες. Στον φετινό Άρη έξι είναι οι παίκτες που τέθηκαν αντιμέτωποι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Συνολικά, μάλιστα, απ’ όλους τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, που αριθμεί περί τους 33 παίκτες, μόλις έξι παίκτες έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στο «clasico» της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Πουλίδο με τον Αγκάνθο και τον Ψυχογιό είναι οι μοναδικοί τρεις που έπαιξαν μάλιστα σε ολόκληρο το 90λεπτο του περυσινού αγώνα, ο Νταμαρλής με τον Σουνά ναι μεν ξεκίνησαν βασικοί αλλά στο ημίχρονο αντικαταστήθηκαν και οι Αγγελούδης, Μαργαρίτης έχουν αγωνιστεί λιγότερο από ένα ημίχρονο. Ενώ, οι Κοτσαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Γιαννίτσης και Τάτος έπαιξαν κόντρα στον ΠΑΟΚ μόνο στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στο γήπεδο του Άρη.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΓΚΑΝΘΟ
Ο σκόρερ των ντέρμπι

Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη περίοδο της μακρόχρονης ποδοσφαιρικής καριέρας του, δεν παύει όμως να αποτελεί το… στήριγμα του φετινού Άρη. Έχει δώσει το «παρών» σε δύο «clasico» της Θεσσαλονίκης, σε Τούμπα και Κλεάνθης Βικελίδης. Βρήκε δίχτυα τρεις φορές! Στο ματς του πρώτου γύρου, στην Τούμπα, είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα του Άρη (είχε μειώσει σε 3-1). Στο Χαριλάου σκόραρε δις, ισοφαρίζοντας και τις δύο φορές. Στο 5ο λεπτό με το εκπληκτικό γκολ από πλάγια αριστερά, ενώ στο 71ο ισοφάρισε σε 2-2 από την άσπρη βούλα.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΠΟΥΛΙΔΟ
Μετράει η εμπειρία του

Μαζί με τον συμπατριώτη του (σ.σ.: Αγκάνθο) είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε δύο 90λεπτά σε «clasico» της πόλης. Όπως και την περυσινή σεζόν, έτσι και φέτος, στο νεανικό-άπειρο ρόστερ, η ομάδα βασίζεται στην εμπειρία του. Ο Πουλίδο μοιραία έχει εξελιχθεί σε «θέμα των ημερών». Η απόφαση που πήρε να παραιτηθεί της αρχηγίας έχει θορυβήσει τα αποδυτήρια και τον κόσμο. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί ένα βασικότατο στέλεχος και η εμπειρία του θα παίξει τον δικό της ρόλο στο ντέρμπι της Κυριακής. Ό,τι κι αν έχει προηγηθεί θα πρέπει –για το καλό της ομάδας- να μείνει αυτές τις ημέρες εκτός αποδυτηρίων.

ΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ντεμπούτο στην Τούμπα

Από τα βασικά στελέχη του περυσινού Άρη, όπως και του φετινού, ο Νίκος Ψυχογιός. Μπορεί στο ματς του δεύτερου γύρου, στο 2-2 του Κλεάνθης Βικελίδης, να κάθισε στον πάγκο, στην Τούμπα όμως είχε κάνει ντεμπούτο σε “clasico” της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του δεν ήταν ικανοποιητική, όπως όλης της ομάδας βέβαια, αλλά έχει γεύση από τέτοια ματς και σίγουρα θα προσπαθήσει να την μεταδώσει και στους συμπαίκτες του που αναμένεται στην Κυριακή να κάνουν το δικό τους ντεμπούτο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΝΑΣ
Πέρυσι το βάπτισμα του πυρός

Ο Δημήτρης Σουνάς μπορεί φέτος να μην έχει μεγάλο χρονικό διάστημα συμμετοχής, εξαιτίας της επιλογής του Μιλίνκοβιτς, αλλά και νωρίτερα του Χατζηνικολάου, να επιμένει σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, ακόμη κι αν δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, ωστόσο έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος στο αρχικό σχήμα στο περσινό ματς του Άρη στην Τούμπα (4-1). Αντικαταστήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, ενώ στον δεύτερο γύρο, στο Χαριλάου, ήταν εκτός αποστολής.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΝΤΑΜΑΡΛΗΣ
Το πρώτο του ημίχρονο

Ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος τον επανέφερε στην ενδεκάδα. Ωστόσο, έχει πάρει κι αυτός το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, και μάλιστα στην Τούμπα. Πέρυσι στο ματς της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πήρε φανέλα βασικού από τον Μάκη Κατσαβάκη. Αντικαταστήθηκε στο ημίχρονο, αφού η απόδοσή του (όπως η συνολική βέβαια) είχε κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, με τον Άρη να χάνει από την αρχή το κέντρο του. Στο ματς του 2ου γύρου, στο Κλεάνθης Βικελίδης, ήταν εκτός αποστολής.

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ
Τα 37 λεπτά που ξεχώρισε

Μπορεί στο περσινό ματς στη Τούμπα να πέρασε ως αλλαγή στο ματς, στα τελευταία 37 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις που παίχτηκαν) που το αποτέλεσμα είχε κριθεί υπέρ του ΠΑΟΚ και δεν φάνηκε ιδιαίτερα, ωστόσο ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα. Ο Νίκος Αγγελούδης είχε προκαλέσει ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέα με τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς. Θυμίζουμε ότι είχε προκληθεί ένταση στα τελευταία λεπτά, με παίκτες του Άρη να δέχονται επίθεση και τον επιθετικό της ομάδας να δηλώνει: «Δεν το ξεκινήσαμε εμείς. Στον φωτεινό πίνακα έγραφε “σεξ και βία” για μια στιγμή. Το είδα! Δεν μπορούμε να λέμε πριν από δύο χρόνια ότι υπάρχει τρομοκρατία στο Βικελίδης και να χτυπούν παίκτες μας».

Πηγή: Metrosport

To Top