Ποιοι παίρνουν τις αρμοδιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά το… “ξήλωμα” του Ζέρβα

Τις αρμοδιότητες που είχε ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας (“ξηλώθηκε” πρόσφατα από τον Δήμο), μοίρασε με αποφάσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η αντιδημαρχία που είχε ο κ. Ζέρβας καταργήθηκε και έγινε κατανομή των αρμοδιοτήτων του σε αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους και δημοτικούς συμβούλους, με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στη «Διαύγεια».

Όπως αναφέρει το voria.gr:

Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, οι αντιδήμαρχοι της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι πλέον πέντε (δεν υπάρχει αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού):

1.Θανάσης Παππάς: αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

2.Χασδάι Καπόν: αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης.

3.Καλυψώ Γούλα: αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

4.Έλλη Χρυσίδου: αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.

5.Σπύρος Πέγκας: αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.

Η κ. Χρυσίδου ως αντιδήμαρχος παίρνει συνεπώς το κομμάτι του Αθλητισμού που είχε ο κ. Ζέρβας και συγκεκριμένα τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις (γυμναστήρια, γήπεδα, αθλητικά κέντρα και χώρους άθλησης) και τις σχέσεις του δήμου με αθλητικούς φορείς και ομάδες της Θεσσαλονίκης. Στο πρόσθετο αυτό έργο που αναλαμβάνει η κ. Χρυσίδου θα τη συνεπικουρεί ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, ο δημοτικός σύμβουλος, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Ο κ. Ζέρβας ήταν και αναπληρωτής δημάρχου, καθήκοντα τα οποία αναλαμβάνει πλέον η κ. Γούλα, η οποία αναπληρώνει το δήμαρχο και ως Ληξίαρχο για Θεσσαλονίκη και Τριανδρία.

Ο Νίκος Φωτίου, που έτσι κι αλλιώς ήταν εντεταλμένος σύμβουλος αναλαμβάνει επιπρόσθετα καθήκοντα: τη δικτύωση µε άλλες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού για τα θέµατα των αρµοδιοτήτων του, την εισήγηση για τη χορήγηση της χρήσης-διάθεσης των αιθουσών και χώρων του δήµου για οµάδες πολιτών και τη συνεργασία µε τον καθ΄ ύλην αρµόδιο αντιδήµαρχο Οικονοµικών και Ανάπτυξης για την υποστήριξη των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων) στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονοµίας.

Η Λίνα Λιάκου, που επίσης ήταν εντεταλμένη σύμβουλος που συνεπικουρούσε το έργο του κ. Ζέρβα, αναλαμβάνει επιπρόσθετα καθήκοντα: του εθελοντισμού και τη δικτύωση µε άλλες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού για τα θέµατα των αρµοδιοτήτων της.

Ήδη στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου ο κ. Μπουτάρης είχε αναθέσει τα καθήκοντα της Νεολαίας στην κ. Μαρία Πασχαλίδου, ενώ στην προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής τοποθετήθηκε η κ. Γούλα και στην προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο κ. Πέγκας, με όλα αυτά τα καθήκοντα να τα ασκεί μέχρι πρότινος ο κ. Ζέρβας.

To Top