Ποιοι προβλέπεται να έχουν δικαιολογητικά για τις μετακινήσεις τους παρά το τέλος του lockdown

Μπορεί το lockdown να οδεύει στο τέλος του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργηθούν εντελώς τα δικαιολογητικά μετακινήσεων.

Την Παρασκευή (14/5) έρχεται η άρση των περιοριστικών μέτρων και μεταξύ των δραστηριοτήτων που απελευθερώνονται είναι και οι μετακινήσεις των εργαζομένων, που χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις.

Παρόλα αυτά, η διατήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5:00 δημιουργεί κάποιες παραμέτρους. Οι εργαζόμενοι που θα κινούνται στο διάστημα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα πρέπει να συνεχίσουν να εκδίδουν βεβαιώσεις μετακίνησης.

Οι βεβαιώσεις θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την εκτέλεση εργασίας εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων – επιτηδευματιών εφόσον εργάζονται στις ώρες απαγόρευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης εφόσον βρίσκονται σε:

  •     καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,
  •     τηλεργασία και
  •     νόμιμη άδεια

Οι εργαζόμενοι που απαιτείται από αύριο (14/5) να φέρουν βεβαίωση μετακίνησης θα κυκλοφορούν με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

 

To Top