Ποιος θα το… σηκώσει;

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» (7 μ.μ., OTE TV SPORT 2) για ένα ξεχωριστό παιχνίδι, έναν τελικό, αν και για την τελευταία αγωνιστική του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβισιόν εδώ και δεκαετίες.

Ουσιαστικά, το πρωτάθλημα τέλειωσε την προηγούμενη Κυριακή όταν αμφότερες δεν κατάφεραν να κερδίσουν τις Ελτσε και Μάλαγα αντίστοιχα. Τώρα, το μόνο που συμφέρει την Μπαρτσελόνα είναι να αντιμετωπίσει το ματς σαν έναν τελικό που να μοιάζει με το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει μονάχα νίκη.

«Αυτή η γενιά ποδοσφαιριστών δεν έχουμε ένα πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική. Θα είναι τρομερό παιχνίδι» είπε ο Τσάβι πρόσφατα. «Αν κατακτήσουμε τον τίτλο, και το εύχομαι με όλη μου την ψυχή» είπε ο απερχόμενος προπονητής Τάτα Μαρτίνο «θα είναι ο πρώτος γήινος αυτής της ομάδας που έγραψε την καλύτερη ιστορία στην ιστορία του ποδοσφαίρου». Στην προετοιμασία της η Μπάρτσα άφησε κατά μέρους τις ψησταριές και τα δείπνα. Τίμησε τον Κάρλες Πουγιόλ, τον αρχηγό της, θυμήθηκε ξανά τον Τίτο Βιλανόβα και οι παίκτες της θα ήθελαν να χαρίσουν μια χαρά στον Τάτα που προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στο «Καμπ Νόου» και κέρδισε τους παίκτες με την προσωπικότητα του αλλά όχι με την δουλειά του. Η Μπαρτσελόνα που δεν αναγνωρίζεται πια μέσω του παιχνιδιού της για να έχει ελπίδα να πάρει το «χαμένο πρωτάθλημα» όπως βαφτίστηκε στην Ισπανία πρέπει να θυμηθεί ποια είναι.

Ο πρώτος από τους δύο τελικούς

Η αναγνώριση της προσπάθειας της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι καθολική στα μήκη και πλάτη του κόσμου. Μια ομάδα που ανταγωνίζεται με οικονομικό και ποιοτικό μειονέκτημα ενάντια στις μεγάλες δυνάμεις της Ισπανίας και της Ευρώπης έχει φτάσει έναν βαθμό μακριά από την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβισιόν και ένα ματς μακριά από το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι το πιο σημαντικό σημείο της ιστορίας της. Είναι σε υπερένταση το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε, χαρακτηριστικό του στη διάρκεια της σεζόν, καθώς δεν θα μπορούσε να φτάσει εδώ που έχει φτάσει «να διεκδικούμε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική κόντρα στους καλύτερους», όπως είπε ο Αργεντινός τεχνικός δίχως όλες τις αισθήσεις της ενεργοποιημένες στην πλειοψηφία των ματς.

Υπό τον Τσόλο δε, οι «ροχιμπλάνκος» έχουν γίνει ειδικοί στους τελικούς. Κέρδισαν το Γιουρόπα Λιγκ, το Σούπερ Καπ Ευρώπης, το Κύπελλο Ισπανίας. Εχασαν είναι η αλήθεια το Σούπερ Καπ Ισπανίας από τη Μπαρτσελόνα αλλά δεν ηττήθηκαν σε κανένα από τα δύο ματς. «Το ψυχολογικό σκέλος θα παίξει ρόλο» τόνισε ο Σιμεόνε που θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στο νταμπλ για να δείξει και στους υπόλοιπους που γκρινιάζουν για τους προϋπολογισμούς και τη διαφορά βεληνεκούς των συλλόγων πως κι εκείνοι μπορούν να προσπαθήσουν. «Ελπίζουμε να το αποδείξουμε στο γήπεδο, εκεί που μετρούν τα πεπραγμένα» ήταν το τελικό μήνυμα του ηγέτη της Ατλέτικο.

Προβάδισμα το «πεντάγωνο»

Ο Τάτα Μαρτίνο δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με την ομάδα που θα παρατάξει στο «Καμπ Νόου». Προβάδισμα, πάντως, έχει το περίφημο «πεντάγωνο», δηλαδή η συμμετοχή των Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας και Μέσι στην ίδια ενδεκάδα. Στην αποστολή δε, μπήκαν τόσο ο Τζόρντι Αλμπα όσο και οι Ζεράρ Πικέ και Νεϊμάρ, με τον Αργεντινό να παραδέχεται πως κανείς τους δεν βρίσκεται στο 100% μετά τους τραυματισμούς τους. «Ωστόσο είναι ένα ματς και έδειξαν πως θέλουν να παίξουν…». Με αυτό ως δεδομένο ανοίγει η πόρτα ώστε ο Βραζιλιάνος να είναι ο συνοδοιπόρος των Μέσι, Ινιέστα στην επίθεση και οι άλλοι δύο να είναι βασικοί αντί των Μπάρτρα και Αντριάνο.

Με Ντιέγκο Κόστα και Βίγια

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε υπολογίζει κανονικά στον Ντιέγκο Κόστα και αποκάλυψε πως θα βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του στο «Καμπ Νόου» αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Παρτενέρ του στην επίθεση ο Νταβίδ Βίγια, ο οποίος δεν έχει σκοράρει από τον περασμένο Μάρτιο. Στο αρχικό σχήμα των «ροχιμπλάνκος» που θα είναι το ίδιο με της πρώτης αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επανέρχεται ο κεντρικός αμυντικός Γκοδίν, ενώ ο Τιάγκο θα πάρει τη θέση του Μάριο Σουάρεθ στο κέντρο της μεσαίας γραμμής με τους Κόκε και Αρντά Τουράν να καλύπτουν τα άκρα.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top