Ποιο «χτύπημα» πονάει περισσότερο;

Η ήττα από τον προβληματικό Παναθηναϊκό αποτέλεσε διπλό «χτύπημα» για τον Άρη. Μη έχοντας το περιθώριο για καμία απώλεια κι ενώ το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα του, κατάφερε να το χάσει δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στον κόσμου του.

Μπαρτσελόνα ή Μίλαν; Πόνταρε στην expekt.com και κέρδισε Bonus 125 €!

Είναι γεγονός ότι η 5αδα χάθηκε στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, σε αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Η ομάδα υποχρεώθηκε για ακόμα μια χρονιά να «τρέχει» κάνοντας υπολογισμούς για τα παιχνίδια των αντιπάλων της, σ’ ένα πρωτάθλημα που δεν πείθει κανένα για την αξιοπιστία του.  

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Άρης κλότσησε την ευκαιρία να κρατήσει τον κόσμο του «ζεστό», να παλέψει μέχρι και το τέλος, να κλείσει την σεζόν με την αίσθηση της προσπάθειας, άσχετα αν κατάφερνε να μπει στα πλεί-οφ ή όχι.

Αυτό είναι το σοβαρότερο «χτύπημα» για τον σύλλογο.

Ο Άρης στο ΟΑΚΑ «πάγωσε» τους οπαδούς του. Μέσα στα τόσα εξωαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση για την αδειοδότηση, η ομάδα θα έπρεπε να πάρει αυτό που της δινόταν μετά το 60ο λεπτό, τη νίκη.

Μπορεί να φαντάζει ουτοπία το «παραθυράκι» που διαφαίνεται με τα προβλήματα των δυο αθηναϊκών ομάδων, αλλά τα οφέλη για τον Άρη θα ήταν πολλαπλά με μια ενδεχόμενη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε το αντίδοτο στην εσωστρέφεια. Διέξοδο από την ελληνική μίζερη πραγματικότητα και χαρά στο φίλαθλο κοινό της ομάδας. Μια ανταμοιβή για την στήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.

Ίσως δεν είναι ώρα για επίρριψη ευθυνών. Το καλοκαίρι είναι κοντά, θα γίνει απολογισμός και νέος σχεδιασμός. Είναι όμως ώρα για αυτοκριτική. Ο καθένας από το πόστο του, είτε είναι ποδοσφαιριστής, είτε παράγοντας, κάθε γρανάζι του συλλόγου, (όσοι ασχολούνται με αυτόν) πρέπει να δουν τι πήγε τόσο στραβά.

Είναι επίσης γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ έχει την υποχρέωση να ανταπεξέλθει σε κάθε οικονομική συγκυρία. Να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και να εγγυηθεί για την βιωσιμότητα της ομάδας μέσα από τις διαδικασίες που επιβάλουν τα θεσμικά όργανα.

Σε ότι αφορά στους παίκτες, είναι ξεκάθαρο πως άλλοι μπορούν, άλλοι έδωσαν ότι είχαν να δώσουν και κάποιοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας . Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν το δικαίωμα να μιλούν για αδικίες.

Οι ευκαιρίες δόθηκαν. Πέρα από τον επαγγελματισμό και το ταλέντο, υπάρχουν κι άλλοι σοβαροί παράγοντες που κάνουν τη διαφορά στο ποδόσφαιρο.      

 

To Top