ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολλές δοκιμές, αλλά νίκη του Άρη επί της Λάρισας με 1-0

Με γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 82΄, ο Άρης επικράτησε της Λάρισας στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-0, στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας στην Θεσσαλονίκη. Ο Ένινγκ χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές του, ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Αλί Αντέμ. 

ΈΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με 4-3-3 στο ξεκίνημα ο Άρης. Στο τέρμα ο Κουέστα, με τους Σάκιτς δεξιά και Γκάνεα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο Ροζ-Ντάτκοβιτς. Στα χαφ τριάδα οι Τζέγκο-Σάσα-Μπερτόγλιο, με τον Γκάμα αριστερά στην επίθεση, δεξιά τον Φετφατζίδη και στην κορυφή τον Λόπεθ.

ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Παιχνίδι πρωτοβουλίας από τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο, αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, κάνοντας πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και φάουλ κατά την διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών, ώστε να μην επιτρέψουν στους κιτρινόμαυρους να πλησιάσουν στην περιοχή τους.

Ο Άρης θέλησε από το ξεκίνημα του αγώνα να απειλήσει, όμως τα… χαλούσε στην τελική ενέργεια, ενώ πολλές ήταν οι φορές που οι Θεσσαλοί ανέκοψαν τον ρυθμό του αγώνα με μαρκαρίσματα, που υπό συνθήκες επίσημου αγώνα, θα τιμωρούνται με κίτρινες κάρτες. Η πρώτη καλή ευκαιρία του Άρη στο 12΄, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκάμα, που πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία των φιλοξενούμενων. Κάποιες ακόμα προσπάθειες δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Άρη, ενώ στο 28΄ο Σάσα γύρισε έξυπνα, αλλα κανείς παίτκης του Άρη δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, παράλληλα με την εστία της ΑΕΛ.

Δύο προσπάθειες, από Φέτφα και Γκάμα, στο 42΄και 45΄αντίστοιχα, κατέληξαν σε κόρνερ, ενώ στο δεύτερο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάτκοβιτς πήρε ωραία την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ κράτησε εντυπωσιακά το 0-0.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ… ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Ο Μίχαελ Ένινγκ άλλαξε όλη την ενδεκάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, πλην του Κουέστα. Δεξιά στην άμυνα ο Μαρμαρίδης, αριστερά ο Σενγέργκης και στόπερ οι Δεληζήσης-Μπαγκαλιάνης. Στα χαφ ο Αντέμ με τον Μαρτίνες και τον Μπακούτση λίγο πιο πίσω. Ο Χατζηπιρπιρίδης αριστερά, δεξιά ο Μαντσίνι και κορυφή ο Μάνος. Το 4-3-3 παρέμεινε από τον Γερμανό.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε αρκετά ψηλά, δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ στο 63΄, η Λάρισα άλλαξε και αυτή όλη της την αρχική ενδεκάδα. Ο ρυθμός χάθηκε κι έτσι οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν τελικές προσπάθειες μέχρι το 81΄, όταν ο Παπάζογλου βρήκε λίγο χώρο, σούταρε, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε.

Στο 82΄, όμως, με εξαιρετικό πλασέ ο Μαντσίνι άνοιξε το σκορ, μετά την πάσα του Μαρτίνες σε κόντρα επίθεση που ξεκίνησε ο ίδιος. Οι δύο Αργεντινοί συνεργάστηκαν με τον Μαντσίνι να στέλνει με πολύ όμορφο τρόπο, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς. Στο 89΄, ο Μαντσίνι έχασε το… εύκολο, παρότι νωρίτερα πέτυχε το δύσκολο. Μόνος του απέναντι στον Μπάγιτς, πλάσαρε πάνω του και έχασε την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκο.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ντάτκοβιτς (46΄Δεληζήσης), Ροζ (46΄Μπαγκαλιάνης), Σάκιτς (46΄Μαρμαρίδης), Γκάνεα (46΄Σενγκέργκης), Σάσα (46΄Αντέμ, 83΄Τσαγκαλίδης), Τζέγκο (46΄Μπακούτσης), Μπερτόγλιο (46΄Μαρτίνες), Λόπεθ (46΄Μάνος), Φετφατζίδης (46΄Μαντσίνι), Γκάμα (46΄Χατζηπιρπιρίδης)

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος, Στελιάνος, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Σεσέροβιτς, Αλί Μοχάμεντ, Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Ντουρμισάι, Τρούγιτς

Έπαιξαν και οι Μπάγιτς, Μαινδάνος, Μούζεκ, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος, Χαλάτσης, Σπάρβ, Πίνακας, Παπάζογλου, Πλατέλλας, Βινίσιους

Διαιτητής: Βουρνέλης

Βοηθοί: Νταβέλλας-Τοροσιάδης

4ος: Τζίκας

To Top