Πονάει στις “ειδικές καταστάσεις”: 9 ήττες κάτω από 7 πόντους!

Δεκαπέντε ήττες σε 24 αγώνες μετράει ο Άρης την φετινή χρονιά. Οι 10 από αυτές είναι για το πρωτάθλημα, τέσσερις στο Γιούροκαπ και μία στο κύπελλο Ελλάδας. Από αυτές, οι εννιά είναι κάτω από επτά πόντους διαφορά, στοιχείο που μαρτυρά το μεγάλο “πρόβλημα” του Άρη φέτος, να διαχειριστεί σωστά τις “ειδικές καταστάσεις”.

Ο Άρης έχει παιχνίδια μέσα από τα χέρια του ακριβώς όσες είναι οι νίκες που έχει κάνει φέτος, εννιά! Είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών των ηττών, αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα βρίσκεται στα μισά της φετινής της διαδρομής και δεν έχει… μάθει από τα λάθη της.

Οι κίτρινοι έχουν χάσει επτά αγώνες πρωταθλήματος με διαφορές 6 πόντων και λιγότερο. Πέρα από την δεδομένη κακή διαιτησία που είχαν σε τρία από αυτά (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), σε όλα έχουν κάνει λάθη, τα οποία δυστυχώς επανέλαβαν στις επόμενες αναμετρήσεις. Και στο Γιούροκαπ η ήττα από τη Νίμπουρκ στη Τσεχία έγινε μέσα από δικά του “εγκλήματα” στο φινάλε, ενώ στο Ντόνετσκ βασική αιτία ήταν το κακό ξεκίνημα λόγω του… σοκ από τη φυγή του Τζέιμς μια μέρα πριν.

Ο Άρης δεν έχει μάθει ακόμα να διαχειρίζεται τις “ειδικές καταστάσεις”, δεν έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει όταν η μπάλα “καίει” και το μοναδικό ματς που έχει κερδίσει στο τέλος ήταν αυτό με τη Ρουντούπις, που πήγε στην παράταση με άστοχο, ελεύθερο σουτ των Λιθουανών.

Δεν είναι μόνο η απειρία που παίζει σαφώς καθοριστικό ρόλο. Ο Άρης στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών που έχασε δεν είχε καθαρό μυαλό, δεν είχε σωστές επιλογές, δεν είχε λύση από τους ηγέτες του, εντός κι εκτός παρκέ.

Οι ήττες του Άρη με -7 πόντους

Πρωτάθλημα
ΚΑΟΔ – Άρης 84-81
Άρης – Ολυμπιακός 70-71
ΠΑΟΚ – Άρης 92-87
Ρέθυμνο – Άρης 88-83
Άρης – Παναθηναϊκός 68-72
Κολοσσός – Άρης 70-64
Άρης – Πανιώνιος 63-69

Γιούροκαπ
Νίμπουρκ – Άρης 78-72
Ντόνετσκ – Άρης 81-74

Οι ήττες του Άρη με +7 πόντους

Πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός – Άρης 84-72
Άρης – Κολοσσός 66-75
Πανιώνιος – Άρης 78-66

Γιούροκαπ
Άρης – Νίμπουρκ 55-64
Άρης – Κίμκι 48-73

Κύπελλο
Άρης – Ολυμπιακός 59-80

To Top