Πορτογαλία – Ελβετία 6-1: Ο Σάντος έκανε ματ με Ράμος αντί Ρονάλντο και πήγε στους 8

Ο Γκονσάλο Ράμος αντικατέστησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο αρχικό σχήμα του Φερνάντο Σάντος και σημείωσε χατ τρικ στο θριαμβευτικό 6-1 επί της Ελβετίας για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2022. Το Μαρόκο επόμενος αντίπαλος στα προημιτελικά το Σάββατο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο με απόφαση του Φερνάντο Σάντος και η Πορτογαλία ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Ελβετία φτάνοντας σε σπουδαία νίκη με 6-1 για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Τρία γκολ για τους Ίβηρες σημείωσε ο αντικαταστάτης του 37χρονου σούπερ σταρ στην ενδεκάδα, Γκονσάλο Ράμος, με τον 39χρονο Πέπε, τον Ραφαέλ Γκερέιρο και τον Ραφαέλ Λεάο να συνεπικουρούν σε μία ονειρική βραδιά και την πρώτη νίκη Πορτογάλου προπονητή σε νοκ άουτ Μουντιάλ.

Επόμενος αντίπαλος των Πορτογάλων το Μαρόκο στον προημιτελικό του Σαββάτου (17:00).

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73′ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα (81′ Νέβες), Φερνάντες (87′ Λεάο), Ράμος (73′ Όρτα), Φέλιξ (73′ Ρονάλντο)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46′ Τσεμέρτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54′ Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σο (54′ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66′ Οκαφόρ), Εμπολό (89′ Τζασαρί)

To Top