Πορτογαλία: Η αστυνομία ελευθέρωσε 47 νεαρούς παίκτες, θύματα δικτύου εμπορίας ανθρώπων

Σαράντα επτά νεαροί ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων 36 ανήλικοι, διασώθηκαν από την πορτογαλική αστυνομία σε μία επιχείρηση που έγινε τη Δευτέρα εναντίον ενός δικτύου εμπορίας ανθρώπων που συνδέεται με ένα προπονητικό κέντρο στη βόρεια Πορτογαλία.

Τα θύματα, άνδρες από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής-όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP)-, τοποθετήθηκαν σε ιδρύματα «υπό την προστασία του κράτους», ανέφερε πηγή.

Σε δύο Πορτογάλους και εταιρείες απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, που ονομάζεται «El Dourado», κατά την οποία κατασχέθηκαν πολλά «διαβατήρια και άδειες διαμονής».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα εγκλωβίστηκαν στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας ποδοσφαίρου Bsports, στη Ρίμπα ντε Άβε, κοντά στη Φαμαλικάο (βόρεια).

Οι παίκτες  χρειάστηκε να καταθέσουν ενώπιον δικαστή πριν επιστρέψουν στις χώρες τους.

Ένας από τους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως ο Μάριο Κόστα, ένας από τους αξιωματούχους της ακαδημίας Bsports και πρόεδρος της γενικής συνέλευσης του πορτογαλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, θέση από την οποία παραιτήθηκε την Τετάρτη (14/6), λέγοντας ότι δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία.

Η παράνομη στρατολόγηση ποδοσφαιριστών είναι «απαράδεκτη και σοκαριστική», αντέδρασε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Ζοάο Πάουλο Κορρέια, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα «λάβει μέτρα» για την καταπολέμηση αυτού του τύπου εμπορίας ανθρώπων.

To Top