Ποτσετίνο για VAR: «Εμπιστευόμαστε το αυτοκίνητο, αλλά όχι τον οδηγό»

Στη μεγάλη κουβέντα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες γύρω από το VAR και με αφορμή το μεγάλο λάθος των διαιτητών στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, μπήκε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Σε δηλώσεις που έκανε ενόψει της αναμέτρησης με την Μπέρνλι, (7/10, 17:00), ο προπονητής της Τσέλσι ανέφερε ότι εμπιστευόμαστε το αυτοκίνητο αλλά όχι τον οδηγό, προσθέτοντας ότι ίσως είναι καλύτερο το να γίνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά την εφαρμογή του VAR, αφού έτσι η κατάσταση θα γίνει απλούστερη και ευκολότερη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι:

«Εμπιστεύομαι το αυτοκίνητο, αλλά όχι τον οδηγό. Για εμένα, το θέμα είναι να απλοποιήσουμε την κατάσταση. Από την εμπειρία μου, έχω καταλάβει ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στους διαιτητές. Να εμπιστευόμαστε την κρίση τους και να σεβόμαστε τις αποφάσεις τους.

Είναι διαφορετικό όταν αποφασίζεις live ή με τη βοήθεια των VAR. Πολλές φορές, όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται στο ριπλέι. Πρέπει να κρατήσουμε το VAR για τα οφσάιντ και το goal line. Επίσης, αν υπάρχει κάποια αντιαθλητική ενέργεια. Ας εμπιστευτούμε τους διαιτητές. Ίσως το να κάνουμε ένα βήμα πίσω, θα μας βοηθήσει να κάνουμε την κατάσταση ευκολότερη και πιο ξεκάθαρη».

To Top