Ποτσετίνο: «Δύσκολο το να έχεις στην ίδια ομάδα τους Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ»

Σύμφωνα με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο το να έχεις στην ίδια ομάδα τους Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ δεν είναι εύκολο, καθώς πρέπει να μπορείς να τους διαχειριστείς!

«Αυτή είναι η πρόκληση. Οταν έχεις στα χέρια σου αυτόν τον τύπο παίκτη, δεν είναι εύκολο. Όταν πρέπει να πάρεις κάποια απόφαση να επηρεάσεις τον παίκτη, δεν με νοιάζει όταν είναι μεγάλο όνομα ή παίκτης που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του. Φυσικά, μετά υπάρχουν αντιδράσεις από τα ΜΜΕ, αλλά το καταλαβαίνω. Αλλά η προτεραιότητά μου ως προπονητές είναι να μην αλλάξω ποτέ. Η ίδια προτεραιότητα που είχα στην Εσπανιόλ, τη Σαουθάμπτον ή στην Τότεναμ είναι να προστατεύσω τους παίκτες και τα συμφέροντα του συλλόγου και των φιλάθλων.

Μερικές φορές πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις που ίσως κάνουν τους ανθρώπους να μην είναι χαρούμενοι. Ή ίσως οι άνθρωποι περιμένουν διαφορετικά πράγματα. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Όταν αποφασίζεις να γίνεις προπονητής, ξέρεις ότι θα συναντήσεις τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά είναι μία καταπληκτική εμπειρία.

«Κάποιος από τους τρεις αυτούς παίκτες μπορεί να είναι ο βασιλιάς οποιουδήποτε συλλόγου στον κόσμο. Αλλά έχετε τρεις βασιλιάδες στο ίδιο κλαμπ: Τρεις βασιλιάδες με διαφορετικές ανάγκες, που χρειάζονται διαφορετικά πράγματα. Ο Εμπαπέ χρειάζεται χώρο για να τρέξει και υψηλό ρυθμό στο τρανζίσιον. Ο Νεϊμάρ χρειάζεται να έχει την μπάλα στα πόδια και μερικές φορές χρειάζεται να την οδηγεί την μπάλα.

Ο Μέσι χρειάζεται ίσως άλλο ρυθμό στο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να τα συνδυάσεις όλα αυτά. Γι’ αυτό εργαζόμαστε προσπαθώντας να βρούμε τον σωστό τρόπο παιχνιδιού, ώστε ο Εμπαπέ να αισθάνεται άνετα, όπως και οι Νεϊμάρ και Μέσι και η υπόλοιπη ομάδα να καταλάβει ότι μερικές φορές πρέπει να αυξήσουμε το επίπεδο του ρυθμού του παιχνιδιού και μερικές φορές μπορούμε να παίξουμε στο χώρο. Είναι μια καταπληκτική πρόκληση, την οποία απολαμβάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός στην βρετανική εφημερίδα «Guardian».

To Top