ΜΠΑΣΚΕΤ

Πουλιανίτης: “Εργασιομανής ο Καστρίτης, μπορεί να κάνει πολλά με τον Άρη”

Ο Στέλιος Πουλιανίτης, πρώην καλαθοσφαιριστή του Άρη και νυν της Κύμης, αναφέρθηκε στην συνεργασία των κιτρινόμαυρων με τον Γιάννη Καστρίτη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Πως θα σκιαγραφούσε τον νέο προπονητή του Άρη

Έχω συνεργαστεί με τον Γιάννη Καστρίτη δύο φορές, στα Τρίκαλα και στη Κύμη. Στα Τρίκαλα είχα πάει στην μέση της χρονιάς και εγώ αλλά έχουμε περάσει αρκετές στιγμές. Έχει αποδείξει τις ικανότητες του σαν προπονητής άσχετα με τα αποτελέσματα που είχαμε εμείς. Είναι εργασιομανής. Του αρέσει πολύ η δουλειά και το μπάσκετ, το αγαπάει αυτό που κάνει. Μπορώ να το πω από πρώτο χέρι γιατί είναι τις περισσότερες ώρες ζωής του στο γήπεδο, φαίνεται κιόλας αυτό. Έχει πολλά να δώσει, έχει δώσει και σίγουρα θα είναι ο Άρης η ομάδα που θα μπορέσει να δείξει κι άλλα πράγματα.

Για το αν είναι έτοιμος

Πιστεύω πως ναι. Υπάρχουν αυτή την στιγμή κάποιες αλλαγές, όπως και σε εμάς κάποια αποτελέσματα δεν ήρθαν καλά και προτίμησε ή ο ίδιος να λύσει την συνεργασία του ή δεν ξέρω πως ακριβώς έγινε αυτό μεταξύ του κόουτς και της ομάδας. Αυτό που ξέρω είναι όσον αφορά τις ικανότητες και τις προθέσεις του και νομίζω πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματά και να βοηθήσει και τους ανθρώπους που είναι στην ομάδα και τους παίκτες αλλά και την ομάδα γενικότερα.

Για το αν μπορεί να διαχειριστεί τις ιδιαιτερότητες του Άρη

Αυτήν την στιγμή ισχύει ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση που δεν μπορεί κάποιος να πει ότι είναι μια απλή επιλογή. Σίγουρα είναι μια δύσκολη επιλογή γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα με ιστορία. Στην προκειμένη περίπτωση απλά αυτό που σαν προπονητής έχει καταφέρει και έχει δείξει ότι μπορεί να αναδεικνύει πάντα τους πάντες με την δουλειά και δεν νομίζω ότι σταματάει ποτέ να το κάνει αυτό, έτσι είναι σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Απλά θα «στρώσουν» όλοι μαζί το κεφάλι κάτω, όπως κάναμε και εμείς φέτος στα Τρίκαλα, και να συνεχίσουν την δουλειά. Είναι κάτι που ξέρει και είναι καλός σε αυτό. Θα μπορέσει να δώσει πολλά.

Για το αν είναι άνθρωπος που μπορείς να βασιστείς πάνω του

Στα Τρίκαλα ξεκινήσαμε είμασταν στους 0/6 και από τότε αρχίσαμε να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις, δουλεύαμε πολύ σκληρά. Φέτος όσο είμασταν μαζί στην αρχή κάναμε πολύ καλά πράγματα, να προσθέσω ότι κάναμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα για μένα, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες, να τους πορώσει, να τους δώσει ερεθίσματα ώστε να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί. Δεν θέλω να πω πως υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στο Άρη αυτήν την στιγμή αλλά σίγουρα θα δώσει παραπάνω ώθηση.

Για την συνεργασία του στο παρελθόν με κάποιους παίκτες του Άρη

Είναι σίγουρα υπερ του. Ο ΜακΓκι και ο Κάιζερ είναι δύο παίκτες που έχουν δουλέψει μαζί και έχουν φέρει καλά αποτελέσματα. Σίγουρα και τα συναισθήματα φαντάζομαι είναι καλά μεταξύ τους. Είχε και τον Χρηστίδη στην Εθνική άρα τον ξέρει και τον γνωρίζει σαν παίκτη. Αν και πιστεύω ότι όλους τους Έλληνες παίκτες τους γνωρίζει αρκετά καλά, όπως και τους ξένους γιατί ήταν από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Στις αρχές νομίζω ήθελε και τον Μπελ στην Κύμη, είναι επιλογές που τους ξέρει σαν παίκτες. Δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα στην χημεία και γενικά στο πως θα δέσει με την ομάδα ή πως θα προσπαθήσει να φτιάξει όλο αυτό.

Για το στατιστικό που τον δείχνει τον νεότερο προπονητή τα τελευταία 20 χρόνια

Αυτό αφορά και τους παίκτες δεν έχει να κάνει με ηλικίες, το έχουμε δει. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμα και τώρα, ειδικά στο Άρη υπήρξαν νεαροί παίκτες που έχουν προοδεύσει αλλά έχει να κάνει με την όρεξη που έχει ένας άνθρωπος και τις γνώσεις που θέλει να δώσει. Δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε με βάση ηλικίας.

Για το τι θα έπρεπε να προσέξει

Ο Άρης είναι ένα μεγάλο κλάμπ και σίγουρα πάντα πρέπει να έχεις την ευθύνη των πράξεων σου ότι κι αν κάνεις, όχι βέβαια μόνο στον Άρη αλλά και σε κάθε ομάδα. Απλά ο Άρης είναι από τις ομάδες που πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να κάνεις αυτό που πραγματικά ξέρεις να κάνεις και να μπορείς να το απολαύσεις. Σαν ομάδα είναι κάτι που δύσκολα βρίσκεις και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Πραγματικά εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μπορέσει να απολαύσει αυτήν την ομάδα.

Για την δική του πορεία

Σαν άνθρωπος προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι θέλω να έχω την υγεία μου ώστε να μπορώ να βελτιώνομαι. Όπως είπα και πριν η αλήθεια είναι ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, έπρεπε να πάρουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Σίγουρα θα είναι δύσκολο και από την αρχή το είχαμε πει αυτό, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο φέτος και δεν υπάρχει κάποια ομάδα η οποία δεν είναι ανταγωνιστική ή είναι σε χαμηλό επίπεδο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να φέρουμε όσον τον δυνατόν καλυτέρα αποτελέσματα.

To Top