ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πουλιανίτης στο PRESSARIS: “O τίτλος του πρωταθλητή ήταν το δώρο μας στον Άρη για τα 100 χρόνια!” (photos)

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ ήταν το «δώρο» της εφηβικής ομάδας στον Άρη που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση του! Αυτό υποστήριξε ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της σπουδαίας επιτυχίας, ο Στέλιος Πουλιανίτης, μιλώντας στο PRESSARIS.  

Ο 19χρονος γκαρντ και τα υπόλοιπα μέλη της εφηβικής ομάδας άλλωστε δευτερόλεπτα μετά τη στέψη τραγούδησαν όλοι μαζί το σύνθημα «Χρόνια Πολλά αγάπη μου γλυκιά, και στα 100 θα μια πάλι εδώ να στο τραγουδώ», δείχνοντας τη μεγάλη τους αγάπη για την ομάδα, τη φανέλα της οποίας φοράνε!

Ο Πουλιανίτης περιέγραψε τα συναισθήματα ενός πρωταθλητή, εμπειρία που τη ζει για πρώτη φορά στην καριέρα του, αναφέρθηκε στην ενέργεια των Μποχωρίδη και Βεζένκοφ να καθίσουν στον πάγκο της ομάδας αλλά και στον επόμενο στόχο των κίτρινων που είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πώς είναι να ξυπνάς πρωταθλητής;

«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της κατάκτησης ενός τίτλου. Για μένα προσωπικά είναι ο πρώτος που κατακτώ και τα συναισθήματα είναι ακόμη πιο ξεχωριστά. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πάντως ακόμη τι έχουμε πετύχει. Ίσως επειδή είναι πολύ φρέσκο ακόμη».

Ήταν αυτός ένας από τους λόγους που ήρθες το καλοκαίρι στον Άρη;

«Φυσικά. Ήταν ένας από τους κύριους λόγους. Ήθελα να είμαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας και να συμμετέχω στις προπονήσεις με παίκτες, τους οποίους παρακολουθούσα από την τηλεόραση. Ήξερα όμως ότι θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω τίτλο ή τίτλους με την εφηβική ομάδα. Είναι η τελευταία μου χρονιά ως έφηβος και το ήθελα πάρα πολύ, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά.  Δέθηκα με τα υπόλοιπα παιδιά και αυτό ήταν πολύ σημαντικό όσο προχωρούσε η χρονιά. Κάναμε καλές εμφανίσεις και στο φάιναλ φορ ήμασταν αυτοί που έπρεπε για να στεφθούμε πρωταθλητές».

Τόσο ο τελικός με τον ΠΑΟΚ όσο και ο ημιτελικός με τον Μαντουλίδη ήταν αγώνες που κρίθηκαν στο τέλος. Ποια στοιχεία διέθετε ο Άρης για να τους κερδίσει και τους δυο και να κατακτήσει τελικά τον τίτλο της ΕΚΑΣΘ;

«Καταρχήν θα πρέπει να πω ότι τόσο εγώ όσο και ο Κώστας (σ.σ. Μήτογλου) δεν ήμασταν ολόκληρη τη χρονιά με την ομάδα λόγω των υποχρεώσεων μας με τους άνδρες. Προπονούμασταν μια φορά την εβδομάδα ή κάποιες φορές και μια φορά στις 15 μέρες με την εφηβική ομάδα. Τα παιδιά όμως μας δέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, βοήθησε και ο προπονητής, ο Ανδρέας Κεσαπίδης να ενσωματωθούμε γρήγορα σ’ αυτή και να αισθανθούμε σαν να είμαστε μέλη της από την αρχή. Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια της σεζόν, δουλέψαμε σκληρά, το θέλαμε πολύ, όπως φάνηκε και στο φάιναλ φορ και πετύχαμε τον στόχο μας».

Ο Μποχωρίδης και ο Βεζένκοφ βρέθηκαν στη θέση που είστε εσείς τώρα. Στον χθεσινό τελικό με τον ΠΑΟΚ κάθισαν στον πάγκο, τι σας είπαν πριν αρχίσει η αναμέτρηση; Τι συμβουλές σας έδωσαν;

«Ήταν μια κίνηση που μας άρεσε πολύ και μας έδωσε περισσότερη δύναμη. Μας είπαν πως δεν πρέπει να έχουμε άγχος. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο που δεν ήταν άλλος από τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου. Είπαν ακόμη ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι το θέλουμε περισσότερο γιατί σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η τακτική όσο το πάθος και η θέληση. Το χάρηκαν όμως πολύ κι αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της ανδρικής ομάδας που ήταν χθες στο γήπεδο αλλά και το προπονητικό επιτελείο που μας έδωσε επίσης συγχαρητήρια».

Μετά την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου του πρωταθλητή πανηγυρίσατε έξαλλα, τραγουδώντας το γνωστό σύνθημα «Χρόνια Πολλά, αγάπη μου γλυκιά»!

«Θέλαμε κι εμείς από την πλευρά μας να προσφέρουμε κάτι και να κάνουμε ένα δώρο στον Άρη που φέτος γιορτάζει τα 100α γενέθλια του. Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο αυτό για μας, για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και χαρήκαμε που τα καταφέραμε και δώσαμε χαρά στον κόσμο της ομάδας. Είχαμε συνεννοηθεί μάλιστα να φορέσουμε και τα επετειακά μπλουζάκια για τα 100 χρόνια του συλλόγου και χαρήκαμε που όλα πήγαν καλά στο τέλος».

Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα;

«Ο επόμενος στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Να βελτιωνόμαστε και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Θα πάμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Χθες πάντως το γιορτάσατε δεόντως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες;

«Περάσαμε πολύ ωραία με τους προπονητές μας και με μέλη της διοίκησης. Μακάρι να έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές»!

To Top