Πουρσανίδης: “Αποτυχημένη η χρονιά για τον ΟΦΗ, ο Μπούσης ένιωσε αχαριστία”

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ηλίας Πουρσανίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ χαρακτήρισε αποτυχημένη την χρονιά των Κρητικών, ενώ αναφέρθηκε και στο πως πείστηκε ο Μιχάλης Μπούσης να αποκτήσει την ομάδα, αλλά και το τι έγινε με τον ιδιοκτήτη τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα ο Μπούσης ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική εκπομπή Box Out της Τηλεόρασης Creta.

Για το ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μοιράστηκε τις σκέψεις του για την εύρεση επενδυτή: “Ο Γιάννης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που μοιράστηκα το μυστικό μου. Είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και για τους δικούς του λόγους δεν είχε κατέβει στην Κρήτη για πολλά χρόνια. Μου λέει μην κάνεις κάποια κίνηση γιατί μου είχε πετάξει κάτι ο Γιώργος. Και έτσι ξεκίνησε από εμάς τους τρεις και μετά μεγάλωσε”.

Για τις συναντήσεις με τον Μιχάλη Μπούση: “Πήραμε την απόφαση αφού είχαμε προετοιμάσει μια παρουσίαση γιατί θέλαμε και με τον Γιώργο και με τον Γιάννη να πάμε σε έναν επιχειρηματία, όχι να του πούμε να βοηθήσει τον ΟΦΗ. Αυτό που αναδείξαμε ήταν ο αθλητικός τουρισμός, ομάδες που θα έρχονται για να κάνουν προετοιμασία όπως συνέβη με την Άντερλεχτ και αυτό ήταν ουσιαστικά που έπεισε τον Μιχάλη Μπούση, ο Νίκος Παπαϊωάννου μας έφερε σε επαφή. Μέσα σε τρεις ημέρες έγινε η παρουσίαση, μας απάντησε έπειτα από τρεις μήνες. Ήμουν στην Καλαμάτα, όταν με πήρε ο Γιώργος και μου είπε ότι απάντησε θετικά, δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ. Περπάτησα όλη την πόλη μέσα στη νύχτα. Πραγματικά νιώθαμε πως αυτό που πάμε να παρουσιάσουμε, θέλαμε να το υποστηρίξει με το ήθος και την ηθική την δική μας. Άσχετα αν έγιναν όλα μαγικά και βρήκαμε τον καλύτερο άνθρωπο με την πρώτη”.

Για όσα συνέβησαν τον περασμένο μήνα: “Ο Μπούσης είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και αυτό είναι που τον έχει δέσει με την ομάδα. Δεν τον έφερε ο τόπος, ούτε ερχόταν πολύ συχνά στην Κρήτη. Τώρα με τα social media, μπορεί να είσαι παντού, του δίνουμε τα μηνύματα και δεν του κρύβουμε τίποτα. Από την πρώτη στιγμή τον ενημερώσαμε δεν του είπάμε ούτε ένα ψέμα για το τι σημαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να ξέρει που πάει. Επειδή είναι ένας άνθρωπος που θέλει ν’ αλλάζει την ιστορία όταν εκεί που όλοι αποτυγχάνουν εκείνος έχει τσαμπουκά και εγωισμό ώστε να διορθώσει τα πράγματα. Αυτό τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Αυτό όμως, που το ένιωσε, την αχαριστία προς το πρόσωπο του, την οικογένεια του, τους συνεργάτες του και μπορεί να τον οδηγήσει σε ακραίες αποφάσεις”.

Για την φετινή σεζόν: “Μιλάμε για μια αποτυχημένη χρονιά, μην κρυβόμαστε. Από την στιγμή που δεν διεκδίκησαμε την είσοδο στην εξάδα, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Και δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο, όταν έχεις αλλάξει δύο προπονητές. Απλά, η προσαρμοστικότητα, η ταχύτητα, να τελειώνουμε γρήγορα και μαθηματικά την χρονιά, για να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό της επόμενης. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Και πέρυσι τερματίσαμε πρώτοι στα play out, από την άλλη το πως θα τελειώσεις την χρονιά και το πως θα σχεδιάσεις την επόμενη, είναι οι πιο βασικοί στόχοι”.

Για το ότι ο ΟΦΗ δεν βρίσκεται σε… κάποιο άρμα: “Είναι τρομερό και μόνο που το συζητάμε, άρα σημαίνει ότι το θεωρούμε δεδομένο, μπορούμε να το συζητάμε και αναδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης. Πραγματικά, το λέω κατά καιρούς όταν έρχομαι σε επαφή με τους οργανωμένους, αν ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος είναι αυτό. Πραγματικά, όσο ήμουν στον ΟΦΗ, ποτέ δεν μας είπαν κάτι. Πάντα στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ήσουν με το μαχαίρι στα δόντια και τον αφήσαμε εκτός Ευρώπης. Είναι ιδανικό, το ότι είμαστε μακριά από όλους και από όλα. Ήταν ευλογημένο το πως παρουσιάσαμε αυτό στον κ. Μπούση, γιατί αυτό το μέρος είναι τόσο ευλογημένο που μπορεί να υποστηρίξει εκτάσεις, προετοιμασίες. Γιατί να μην έρχονται στο Ηράκλειο όλες οι ομάδες από την Βόρεια Ευρώπη και να πηγαίνουν στην Τουρκία;”

To Top