Πού βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές του Γιουρόπα λιγκ, ένα χρόνο μετά την εκτυφλωτική λάμψη τους!

Πέρασε ένας χρόνος… Ένας χρόνος αναμνήσεων, αλλά και πίστης για κάτι σπουδαιότερο στο μέλλον. Ο Άρης πέρυσι γέμισε με περηφάνια τους χιλιάδες οπαδούς του, κάνοντας τους να μην πιστεύουν το τι πέτυχε, στην περυσινή του πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Όχι τόσο από το μέγεθος της πορείας (στους «32» έφτασε»), όσο για τις… καρδιακές προσβολές που προξένησε. Η τύχη σε κάθε κλήρωση γυρνούσε την πλάτη στον Άρη, όμως οι «κίτρινοι» γυρνούσαν τη δική τους πλάτη στους αντιπάλους που κάθε φορά η… θεά τύχη τους έφερνε αντικριστά.

Η περυσινή ευρωπαϊκή πορεία του Άρη, ήταν η κορυφαία του συλλόγου σε διεθνές επίπεδο. Μπορεί να τελείωσε νωρίς, αλλά όλοι ελπίζουν πως θα έρθει κάποια στιγμή που ότι άφησε ο Άρης στη μέση το 2011, θα το ολοκληρώσει στο άμεσο μέλλον.  23 παίκτες αγωνίστηκαν έστω κι ένα λεπτό από το πρώτο ματς στην Πολωνία με τη Γιαγκελόνια, ως και το τελευταίο στο Μάντσεστερ με τη Σίτι. Το PRESSARIS σας παραθέτει που βρίσκονται ένα χρόνο μετά (η ευρωπαϊκή του πορεία ολοκληρώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2011 στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ») οι 23 πρωταγωνιστές αυτής της πορείας, εκ των οποίων μόνο οι εννιά παραμένουν στην ομάδα, ενώ ένας σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Δείτε ποια πορεία έχει καταγράψει η καριέρα τους…

Μιχάλης Σηφάκης: Ουσιαστικά πληρώνει το «μάρμαρο» της περυσινής σεζόν. Προφανώς και το κίνητρο της συμμετοχής σε αγώνες με κορυφαίους αντιπάλους, έκανε… θυσία το γόνατό του κι έπαιζε τραυματίας. Φέτος εγχειρίστηκε με το… καλημέρα στη σεζόν και μόλις την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις του Άρη.

Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο: Εκ των βασικών και φέτος στην πορεία του Άρη. Για μία ακόμη χρονιά ξεκίνησε νωχελικά, όμως άρχισε να φορτσάρει μετά το δεύτερο μισό.

Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα: Κι αυτός βασικός φέτος και μάλιστα αναντικατάστατος. Με αυξομειώσεις στην απόδοσή του, όμως έχει το ελαφρυντικό, ότι παίζει ακόμη και όταν… κοιμάται.

Ρονάλντο Γκιάρο: Ίσως η κορυφαία προσωπικότητα που πέρασε την τελευταία δεκαετία από το Χαριλάου. «Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με τη λήξη της περυσινής σεζόν, όμως πολλοί φίλοι της ομάδας, θεωρούν ότι και φέτος θα μπορούσε να είναι βασικός!

Νίκος Λαζαρίδης: Αποκάλυψη πέρυσι και σκόρερ του ιστορικού τρίτου γκολ στη Μαδρίτη. Φέτος πήρε και προαγωγή, κι έγινε αρχηγός. Πάντως του αξίζει χειροκρότημα διότι παρά το ότι ήταν στον πάγκο στο πρώτο μισό (ίσως και δίχως λόγο) ποτέ δεν εξέφρασε παράπονο, τηρώντας άψογη κι άκρως επαγγελματική στάση.

Σάκης Πρίττας: Παραμένει στην ομάδα, έφτασε μισό βήμα από την αποχώρησή του. Εκ των κορυφαίων στην αρχή της σεζόν, «φυγαδεύτηκε» από τον Πρόμπιερζ, όμως η αγάπη του για την ομάδα τον κράτησε και συνεχίζει… ακάθεκτος.

Μεχντί Νάφτι: Συνεχίζει στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ φέτος, όπου αγωνίζεται βασικός. Είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού στην αρχή, όμως επέστρεψε και είναι από τους βασικούς στην ξέφρενη πορεία της ομάδας στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, όπου ξεχωρίζει στη δεύτερη θέση πίσω από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και διεκδικεί την απευθείας άνοδο στην Πριμέρα.

Τόνι Κάλβο: Μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Ίσως ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τον Άρη, ο οποίος όμως λόγω εξωαγωνιστικών αδυναμιών βρίσκεται στη Λέφσκι Σόφιας, από όπου προσπαθούσαν με διάφορούς τρόπους να τον διώξουν. Τελευταία δείχνει να βρίσκει τα βήματά του…

Χουάν Κάρλος Τόχα: Ο Κολομβιανός φέτος ξεκίνησε στους βασικούς ποδοσφαιριστές του Άρη, όμως έχει αφήσει με παράπονα τον κόσμο λόγω του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματός του.

Ντάνιελ Τσέζαρεκ: Παρελθόν πια ο Κροάτης, ο οποίος δεν έπεισε στο Χαριλάου. Πλέον θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Μακάμπι Χάιφα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Κάρλος Ρουίς: Ο Γουατεμαλτέκος φορ ήταν από τους στυλοβάτες της πορείας, όμως έφυγε από τον Άρη στα μέσα της χρονιάς, για διάφορους λόγους. Αγωνίζεται πια στη Μεξικανική Βερακρούζ, όπου σκοράρει ακατάπαυστα (εννιά τέρματα).

Σέρχιο Κόκε: Η ψυχή του είναι… κίτρινη. Κόντεψε να τινάξει στον αέρα την καριέρα του, για να ξαναπαίξει με το «θεό του πολέμου» στο στήθος, όμως τελικά αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί. Πλέον, θα αγωνίζεται συμπαίκτης με τον Τσεσνάουσκις στην Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν, όπου έκλεισε στο παρά… ένα!

Φρανθίσκο Χαβίτο: Εκ των πρωταγωνιστών της περυσινής πορείας. Εκεί που γράφονταν διθύραμβοι για το όνομά του, τώρα βρίσκεται στα αζήτητα. Στα βάθη της Τουρκίας ξανάσμιξε με τον Έκτορ Κούπερ, για λογαριασμό της άσημης Ορντούρσπορ.

Κώστας Καζναφέρης: Σέντερ φορ, δεξί εξτρέμ, δεξί χαφ, αριστερό χαφ, αριστερό εξτρέμ, οργανωτής, αμυντικό χαφ, αριστερό μπακ και δεξί μπακ. Αυτή ήταν η κατάληξη της πορεία του Κώστα Καζναφέρη, ο οποίος είναι βασικός κι εκ των κορυφαίων φέτος και συνεχίζει να αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Οριόλ Λοθάνο: Στη Σεγούντα παίζει πια για λογαριασμό της Ρεάλ Μούρθια, ο Ισπανός στόπερ, που ποτέ δεν έπεισε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις: Άκρως αδιάφορη παρουσία στη Θεσσαλονίκη από το Λιθουανό, ο οποίος είναι πια συμπαίκτης του Κόκε στην Μπακού.

Κώστας Μενδρινός: Μπλέχτηκε σε διάφορες περίεργες συζητήσεις με τα «ύποπτα» παιχνίδια. Για λόγους ευθιξίας αποτέλεσε παρελθόν από τον Άρη. Πτωτική η πορεία του. Μετά το σύντομο πέρασμα από την Παναχαϊκή, βρίσκεται στον Πανιώνιο.

Ευθύμης Κουλουχέρης: Άδοξα έληξε η καριέρα του στον Άρη. Πλέον αγωνίζεται στον Πανιώνιο.

Νέρι Καστίγιο: Ηγέτης του σημερινού Άρη πια. Πέρυσι δεν πρόλαβε να παίξει πολύ στο Γιουρόπα Λιγκ και φέτος η πορεία του πέρασε από χίλια κύματα, μέχρι να αποδείξει ποιος είναι πραγματικά.

Ραούλ Μπομπαντίγια: Ένα εξάμηνο έπαιξε, αλλά ακόμη τον αναπολούν στο «κίτρινο» στρατόπεδο. Με κορμί… θηρίου ο Αργεντινός, ήταν εξαιρετικός όσο έπαιξε. Πλέον παίζει στην Ελβετία και τη Γιουνγκ Μπόις, όπου μεταγράφηκε από την Γκλάντμπαχ.

Ρικάρντο Φατί: Βασικός και φέτος. Με πολλές παραστάσεις και εξαιρετικά σωματικά προσόντα, από τους πλέον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του Άρη ο Γάλλος, ο οποίος είναι ο τρίτος αρχηγός της ομάδας.

Νταϊσούκε Σακάτα: Περιπετειώδη πορεία είχε στον Άρη ο Ιάπωνας. Κυρίως λόγω της γλώσσας του και της δυσκολίας στην επικοινωνία. Αποχώρησε το καλοκαίρι για την ομάδα του Τόκυο, ενώ τώρα παίζει στην Φουκουόκα.

Κρίστι Βανγκέλι: Από τους αγαπημένους της κερκίδας. Αποχώρησε το καλοκαίρι για την Ουκρανία και την Τσερνομόρετς, όπου παίζει βασικός κι ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα της ομάδας. Έχει δώσει το παρών έκτοτε ακόμα και στις προπονήσεις των «κίτρινων», ενώ έχει αφήσει υπόσχεση…επιστροφής.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top