ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πού είσαι Μαρούπα, ρημάξαμε… Αρκουδής (ΕΕΑ): “Ο Άρης κανονικά στη Φούτμπολ λιγκ”!

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Ηλίας Αρκούδης μίλησε για τη μεταβίβαση των μετοχών της Βέροιας στον Κώστα Παπαδόπουλο και τόνισε ότι ο Θοδωρής Καρυπίδης έχει μόνο μία ομάδα, πλέον, τον Άρη.

Είσαστε από εκείνους που τους αρέσει να συνδυάζουν τα ματς της αγαπημένης τους ομάδας με στοίχημα, αλλά δεν ξέρουν που θα βρουν κάτι τέτοιο; Μπείτε τώρα στο Foxbet.gr και διαβάστε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε αναφορικά με το live streaming σε εταιρείες στοιχήματος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο χρηματικό πρόστιμο που θα έχει η Βέροια, ενώ τόνισε ότι ο Άρης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για τον αν ο Καρυπίδης έχει δύο ομάδες: «Ο Καρυπίδης πλέον δεν έχει δύο ομάδες. Είχε μεταβιβάσει από τον Ιούνιο τις μετοχές στον Κώστα Παπαδόπουλο και γι’ αυτό υπήρχαν βέβαιες ημερομηνίες. Κατέθεσε αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης με μέτοχο που αναφερόταν ρητώς ότι ήταν ο κ. Παπαδόπουλος. Και υπάρχουν και βέβαιες ημερομηνίες. Δεν είναι ένα μαϊμού παραστατικό, που έγινε εκ των υστέρων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ζητήσαμε εκ των προτέρων την άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως προβλέπει ο νόμος. Εμείς καταλογίσαμε την παράβαση, το αποστείλαμε στην ΕΠΟ, θα δει αυτή τα περαιτέρω από δική της πλευρά, αλλά δεν είναι πλέον στο επίπεδο αποβολής της Βέροιας από το πρωτάθλημα. Από τον Ιούνιο και μετά έχει μόνο μία ομάδα, που είναι ο Άρης. Επειδή εμπλέκονται στα μετοχικά κεφάλαια της Βέροιας και του Άρη πολλοί Καρυπίδηδες, εταιρίες, μπήκε σαν μέτοχος η αδελφή του στον Άρη. Είναι ένα θέμα που μας προσκόμισε ο Άρης μια σειρά στοιχείων, κάποια συμπληρωματικά που ζητήσαμε για να πιστοποιηθεί και ο Άρης ότι είναι εντάξει».

Για το ποιος είναι μεγαλομέτοχος στον Άρη: «Η αδερφή του Καρυπίδη ήταν, τουλάχιστον, κατά τη λήψη των μετοχών. Κατέθεσε τα χρήματα για να πάρει τις μετοχές. Δεν έχει μετοχές ο κύριος Καρυπίδης στον Άρη. Η αδερφή του έχει. Δεν είναι σκόπιμο να σας επιβεβαιώνω στον αέρα χαρτιά από πράγματα που ξέρετε. Άλλωστε έχουν κατατεθεί και στο ΓΕΜΗ. Δεν τίθεται θέμα ότι δεν μεταβίβασε. Είναι θέμα ότι δεν πήρε από πριν την άδεια. Κι αυτό παράπτωμα είναι. Υπάρχουν και νόμοι και ο αθλητικός νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα και θα υποστεί τις ποινές η Βέροια γι’ αυτό. Αλλά εκ των πραγμάτων δεν είναι ποινές γιατί την καλέσαμε κι εμείς για να εφαρμόσουμε τον 77α, βάζοντας το χρηματικό πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος».

Για το ποιο μπορεί να είναι το χρηματικό πρόστιμο: «Από 1000 ευρώ μέχρι 300 χιλιάδες. Γιατί πρέπει να μετρά κανείς ότι το άρθρο 77α δεν προβλέπει μόνο αυτή την παράβαση, αλλά για ένα κάρο παραβάσεις. Και αλλιώς θα κρίνεις μία ομάδα που ανέβηκε τώρα στην Β’ Εθνική και αλλιώς τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Άλλα τα μεγέθη».

Για το πώς μεταβιβάστηκαν οι μετοχές: «Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Υπάρχει αντάλλαγμα, αλλά μέσω συμμετοχών σε εταιρίες και δε θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, που έγκειται και το φορολογικό απόρρητο. Η μεταβίβαση έγινε μέσω υποχρεώσεων. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί κάποια δεν έχω δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσω. Αλλά εκείνο που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι ο Άρης, προσκομίζοντας κάποια τυπικά χαρτιά που λείπουν, του χρόνου θα είναι κανονικά στη Β’ Εθνική».

To Top