Πού χάθηκαν; Εννέα ομάδες της Α’ εθνικής έχουν αφήσει… ίχνη και μια εξαφανίστηκε!

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για ομάδες που άφησαν το στίγμα τους στην μεγάλη κατηγορία, αλλά μοιάζουν… εξαφανισμένες έκανε το σάιτ της Nova.

To novasports.gr αναζητά τα ίχνη δέκα ομάδων που έχουν αγωνιστική στην πρώτη κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουν χαθεί από το προσκήνιο.

Πανιώνιος

Ο “Ιστορικός” αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και υποβιβάσθηκε στη Γ’ Εθνική, όπου δίνει “μάχη” για την άνοδο. Όμως ακόμα και αν πετύχει τον στόχο του δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στη Superleague 2, καθώς το οικονομικό παραμένει ένας μεγάλος “πονοκέφαλος”.

Ηρακλής

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης (μαζί με τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ αγωνιστικά. Οι 4 υποβιβασμοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (1979/1980, 2010/2011, 2016/2017 και 2018/2019) δεν αφορούν την αγωνιστική παρουσία του συλλόγου. Μετράει 53 συμμετοχές στην Α Εθνική και μετά από πολλές περιπέτειες ακόμα και στις τοπικές κατηγορίες και μια χρονιά αδράνειας, συμμετέχει στη Superleague 2 ως Ποδοσφαιρικός Όμιλος Τρίγλιας Ηρακλής.

Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαίς… Ο Μέγας Εθνικός της δεκαετίας του ’30, πασχίζει, αλλά δεν μπορεί να βρει τη χαμένη του αίγλη και βρίσκεται στην Γ΄Εθνική. Ένα Κύπελλο Ελλάδας και 36 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία μετρούν οι Πειραιώτες.

Καστοριά

Η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας έφτασε να βολοδέρνει μέχρι τα τοπικά της Καστοριάς. Άλλαξε δύο ονομασίες (αρχικά Α.Γ.Σ. Νέα Καστοριά και στη συνέχεια Α.Σ. Καστοριά 1980) και πλέον οι “Γουναράδες” συμμετέχουν στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Καστοριάς.

Αθηναϊκός

Οι “Λόρδοι” δεν υπάρχουν πια. Τουλάχιστον όχι σε υψηλό επίπεδο. Το καμάρι του Βύρωνα που έκανε τον κόσμο να… παραμιλά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, συμμετέχει στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Αθηνών και ψάχνει τη χαμένη του αίγλη.

Φωστήρας

Κάποτε τον αποκαλούσαν “Φονέα των Γιγάντων”. Κάποτε οι κάτοικοι του Ταύρου και των γύρω περιοχών ζούσαν και ανέπνεαν για τους “κιτρινόμαυρους”. Όμως έχουν περάσει τα χρόνια της δόξας και ο Φωστήρας βρίσκεται στην Γ’ Εθνική.

Πανηλειακός

Ομάδα η οποία άφησε την “υπογραφή” της τη δεκαετία του ’90, έβγαλε Πρωταθλητές Ευρώπης (Λάκης, Γιαννακόπουλος) και σούπερ σταρ των ελληνικών γηπέδων (Τζόρτζεβιτς), όμως τα ίχνη της… χάθηκαν τα τελευταία χρόνια. Όποιος ενδιαφέρεται θα βρει τον Πανηλειακό στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας.

Πανθρακικός

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κομοτηνής στη μεγάλη κατηγορία, αγωνίστηκε για έξι χρόνια στην Superleague, έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης και συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΕΛ Καλλονής

Η πρώτη και μοναδική ομάδα που εκπροσώπησε τη Λέσβο στην Superleague, πέρασε τρεις σεζόν στην κορυφαία κατηγορία και όπως ξαφνικά εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, άλλο τόσο ξαφνικά… εξαφανίστηκε. Στην κυριολεξία. Γιατί η ομάδα της Καλλονής δεν υπάρχει πια, καθώς διαλύθηκε το καλοκαίρι του 2017.

Νάουσα

Συμμετείχε μόλις μια σεζόν στην Ά Εθνική, ωστόσο άφησε πλούσια κληρονομιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τσάρτας, Μάρκος, Κυζερίδης και Σαπάνης βγήκαν από τα σπλάχνα της μακεδονικής ομάδας, η οποία συμμετέχει στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

To Top