«Πράσινο» και από την… πορτογαλική κυβέρνηση για την πώληση της Τσέλσι

Ακόμα μία γραφειοκρατική διαδικασία ξεπεράστηκε την Πέμπτη όσον αφορά την πώληση της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στον Τοντ Μπόελι. Αυτό, αφού η πορτογαλική κυβέρνηση, χώρα της οποίας διαθέτει διαβατήριο ο ιδιοκτήτης των απερχόμενων πρωταθλητών Ευρώπης, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε την αγοραπωλησία των «μπλε» από τον Ρώσο μεγιστάνα.

Αυτό συνέβη αμέσως μετά τη σχετική απόφαση και της βρετανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.
«Η Πορτογαλία έδωσε την έγκριση για την πώληση της Τσέλσι. Οι δύο αρμόδιες εθνικές αρχές, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, έδωσαν το πράσινο φως στο αίτημα που έλαβαν από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για ανθρωπιστική εξαίρεση, επιτρέποντας στον αγγλικό σύλλογο να πωληθεί.

Η πορτογαλική έγκριση προκύπτει από την εγγύηση των βρετανικών αρχών ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς σκοπούς που δεν ευεργετούν άμεσα ή έμμεσα τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εθνική θέση έχει τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της ιβηρικής χώρας.

To Top