ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Πράσινο φως” της UEFA για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Άρης

Θετικές είναι οι εξελίξεις, όπως προανήγγειλε και χθες η ΠΑΕ Άρης στο θέμα της αδειοδότησης, με την UEFA να ανάβει το “πράσινο φως”. Παρά τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κινήθηκε τις τελευταίες βδομάδες για να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις…

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες από συγκεκριμένες “πηγές”, με επιλεκτική μνήμη και γνωστές-άγνωστες προθέσεις, καλλιεργήθηκε μια φιλολογία ότι ο Άρης δεν θα πάρει αδειοδότηση, την στιγμή που έχουν γίνει – όπως διαβεβαίωναν οι άνθρωποι της ΠΑΕ- όλες οι ενέργειες, με τελευταία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μέσα σε αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα οι κιτρινόμαυροι πήραν χθες θέση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως ανέφεραν στην Αλκμήνης: «προς απογοήτευση όσων αμφιβάλλουν και ανησυχούν για την αδειοδότηση της ΠΑΕ , να τους ενημερώσουμε ότι η ΠΑΕ Άρης εκπλήρωσε -στο έπακρο – όλες τις προϋποθέσεις και θα αδειοδοτηθεί κανονικά”.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες:

1. Η κάλυψη των οφειλών σε πρώην και νυν παίκτες, αλλά και πιστωτές.

2. Η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2.000.000 ευρώ.

3. Η αλληλογραφία με FIFA και UEFA.

Α. Η FIFA ζήτησε από τους κιτρινόμαυρους να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία που να επικυρώνουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δυο διαφορετικά νομικά πρόσωπα, έχει δρομολογηθεί η εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ Άρης, προκύπτουν δικαστικές ενέργειες και αποφάσεις και αναζήτηση ευθυνών από φυσικά πρόσωπα κτλ.

Β. Η UEFA από την πλευρά της  ζήτησε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία μέσω πάντα της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, σχετικά με τα δύο νομικά πρόσωπα. Αυτά τα στοιχεία έστειλε  ο Υπεύθυνος Αδειοδότησης στην UEFA (Γιώργος Δημητρίου) ώστε να αναγνωρίζεται η εκκρεμοδικία στο όλο θέμα.

Μέσα σε αυτό ο κάδρο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε προφορικά ότι η υπόθεση «παγώνει» για ένα χρόνο και θεωρείται πλέον εκκρεμοδικία από τη στιγμή που δεν έχει βγάλει απόφαση η πειθαρχική της FIFA στην οποία έχει προσφύγει εδώ και καιρό ο Αρης.

Με απλά λόγια, ο Άρης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει κανονικά αδειοδότηση σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα περιμένει στην συνέχεια την άρση του ban, το οποίο παραμένει αν και υπάρχει πλέον η αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν θετικό προμήνυμα, χωρίς πάντως να προεξοφλείται κάτι σίγουρο…

To Top