Πρίττας: Το όνειρό του και το παράπονό του

Το όνειρό του να κλείσει την καριέρα του με έναν τίτλο, αλλά και την πικρία του για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, για τον οποίο είπε πως «πρόλαβε να με απαξιώσει, μία ημέρα αφότου ήρθε», εξέφρασε ο Σάκης Πρίττας στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας. Βέβαια, δεν παρέλειψε να σχολιάσει θετικά για τον Πρόμπιερζ τον τρόπο που εργάζεται στην ομάδα. Ο διεθνής μέσος, που έμεινε εκτός αποστολής στα δύο παιχνίδια μετά την άφιξη του Πολωνού τεχνικού, απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων, με το χέρι στην καρδιά.

O έμπειρος χαφ υπογράμμισε επίσης ότι η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Άρη «είναι στα πόδια μας» και χαρακτήρισε «όνειρο ζωής» το να αγωνίζεται μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι «αναγνωρίζουν την προσπάθεια των παικτών ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά» .

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σάκη Πρίττα στην ιστοσελίδα www.superleaguegreece.net:

Έχει αλλάξει κάτι στην αγωνιστική και ψυχολογική διάθεση των παικτών με την έλευση του νέου προπονητή;
Κάθε φορά που αλλάζει μία ομάδα προπονητή, υπάρχει αλλαγή και στο αγωνιστικό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο κάθε προπονητής ζητάει άλλα πράγματα και έχει διαφορετικό στυλ από τον προηγούμενο.

Πώς θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου;
Με έναν τίτλο θα ήθελα να κλείσει η καριέρα μου.

Τι γνώμη έχεις για τον καινούργιο προπονητή;
Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ο νέος προπονητής. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι στην ομάδα δείχνει άνθρωπος που δουλεύει και θέλει πειθαρχία. Έχει πολλές γνώσεις όσον αφορά το ποδόσφαιρο και θέλει να ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω με χαμηλά την μπάλα. Σε προσωπικό επίπεδο πρόλαβε να με απαξιώσει σε μία μέρα παραμονής στην ομάδα αφήνοντάς με εκτός αποστολής, αλλά η ιστορία θα τον κρίνει όταν φανεί το έργο του στο γήπεδο.

Η ομάδα διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πως είναι δυνατόν όμως να παρουσιάζεται «ασύνδετη»;
Οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα κάνεις καλό σύνολο. Όταν οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές βάλουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους τότε θα έρθουν κι τα αποτελέσματα.

Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δυνατότητα της. Πιστεύεις ότι ένας λόγος είναι ότι δεν υπήρχε σταθερή ενδεκάδα στις πρώτες αγωνιστικές; Ή μήπως δεν έγινε σωστή προετοιμασία;
Σταθερή εντεκάδα δεν γίνεται να υπάρχει όταν δεν έρχονται νίκες. Κάθε προπονητής αλλάζει σχήμα και πρόσωπα μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν (προετοιμασία). Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην βρίσκουμε δικαιολογίες, ούτε στην προετοιμασία, ούτε πουθενά.

Τι αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής την ώρα που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και βιώνει την ατμόσφαιρα του Βικελίδης;
Είναι κάτι που είναι μοναδικό και ξεχωριστό κάθε φορά που το νιώθουν οι ποδοσφαιριστές έχουν την τύχη να παίζουν μπροστά σε αυτό το συγκλονιστικό κοινό που βοηθάει την ομάδα με κάθε τρόπο και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα χωρίς προηγούμενο και αναγνωρίζει την προσπάθεια ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Για μένα προσωπικά ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα να παίρνω το χειροκρότημα αυτού του κόσμου και να τον κάνω χαρούμενο με νίκες και επιτυχίες.

Με την μέχρι τώρα πορεία σου στον Αρη, τι πιστεύεις ότι έφταιγε κάθε χρονιά και η ομάδα δεν έκανε ένα «βήμα παραπάνω»;
Μερικές χρονιές χάθηκαν τίτλοι στις λεπτομέρειες όπως στον τελικό με τον ΠΑΟ. Γενικότερα πάντως η αλλαγή πολλών προσώπων μετά από πετυχημένες χρονιές πιστεύω ότι δεν βοηθάει μία ομάδα που θέλει να κάνει την διαφορά

Πιστεύεις ότι η ομάδα θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ;
Είναι ευτυχώς νωρίς και πρέπει να διορθώσουμε την κακή βαθμολογική θέση που είναι πλασματική και να φτάσουμε στον στόχο. Είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ.

Αν ήταν στο «χέρι» των ποδοσφαιριστών, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
Το σημαντικότερο είναι η βία που διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα. Επίσης οι λάθος άνθρωποι σε σημαντικούς ρόλους (παράγοντες). Τέλος θα ήθελα να αλλάξουν διαιτησίες που είναι σκόπιμα κακές εις βάρος των ομάδων.

Ποια είναι η γνώμη σου για το γεγονός ότι σχεδόν κανένας παίχτης του Άρη δεν έχει μια σταθερή θέση στην οποία καλείται να παίζει;
Δεν συμφωνώ. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν συγκεκριμένη θέση στην ομάδα. Μεσοεπιθετικά είναι καλό να έχεις παίκτες που μπορούν να παίξουν με επιτυχία σε παραπάνω από μία θέση για να μπορεί ο προπονητής να γίνετε πιο ευέλικτος.

Ένα σχόλιο για την Εθνική ομάδα. Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η πορεία μας στο euro 2012;
Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή πορεία και θα περάσουμε τουλάχιστον τους ομίλους. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς εύχομαι την κατάλληλη στιγμή αυτοί που θα έχουν την τύχη να αντιπροσωπεύσουν την εθνική να τα καταφέρουν.

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το «κλειδί» για την ανάκαμψη της ομάδας με δεδομένη την παρουσία του νέου προπονητή και τι αλλάζει στην καθημερινή δουλειά της ομάδας;
Το κλειδί είναι η αλλαγή της ψυχολογίας και πιστεύω μετά από αυτή τη νίκη να είναι όλα καλύτερα. Στην καθημερινότητα υπάρχει πίεση από το νέο προπονητή και πειθαρχία.

Ποιος θεωρείς ότι ήταν ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί και γιατί;
Αν πρέπει να πω έναν, θα πω τον κ. Κούπερ γιατί μαζί του και με την πορεία της ομάδας έφτασα στην Εθνική και το Μουντιάλ. Επίσης μαζί του ο ΑΡΗΣ έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει μετά από την είσοδο της ομάδας στους 32 του Europa League.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Έκτορ Κούπερ;
Εκτός από μεγάλος προπονητής κάτι που φαίνεται από την πορεία του, είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Κύριος με το Κ κεφαλαίο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς αν ρωτήσει παίκτες που δεν έπαιζαν και δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Τι σημαίνει η αντικατάσταση προπονητή μεσούσης της περιόδου για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή;
Σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Να προσπαθήσει να καταλάβει τα θέλω του νέου προπονητή. Είναι για όλους μία αρχή που θα πρέπει να αποδείξουν πράγματα.

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά, πιστεύεις ότι οι στόχοι του Άρη έχουν αλλάξει;
Είμαστε μία νέα ομάδα. Σίγουρα το κακό ξεκίνημα μας οδηγεί στο να κυνηγήσουμε το μίνιμουμ που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Φυσικά στον θεσμό του κυπέλλου δεν άλλαξε τίποτα γιατί είναι ένας στόχος που κυνηγάει κάθε χρόνο ο ΑΡΗΣ και αυτό φαίνεται από τις παρουσίες του σε τελικούς.

To Top