ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Αντίπαλος είμαστε εμείς οι ίδιοι…” (video)

Ο Δημήτρης Πρίφτης επανέλαβε για άλλη μια φορά πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του φετινού Άρη είναι ο εαυτός του και σημασία αύριο έχει ξανά πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα του μέσα στο γήπεδο και όχι τόσο τι θα κάνουν οι Σκαϊλάινερς.

Ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε μετά το τέλος της προπόνησης: “Είναι δύσκολο, το έχουμε επισημάνει ξανά. Το πρόβλημα δεν είναι η αλληλουχία των αγώνων, αλλά οι μετακινήσεις, που επηρεάζουν τις ομάδες, όχι μόνο την δική μας. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν απαιτητικό ενεργειακά, κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι σωματικά, αλλά είναι πολύ ζωηρό το κίνητρο για να διατηρηθούμε σε τροχιά πρόκρισης στην Ευρώπης και θα προσπαθήσουμε πολύ δυνατά για τη νίκη”.

Για την προετοιμασία του Άρη για τον αυριανό αγώνα τόνισε: “Η προετοιμασία είναι ελλιπέστατη. Δεν υπάρχει χρόνος, μόλις μία προπονητική μονάδα και μια ανάλυση από το βίντεο. Το κυριότερο είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς και όχι τι κάνει ο αντίπαλος. Αντίπαλος είμαστε εμείς οι ίδιοι και πώς εμφανιζόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι”.

Αναλύοντας τους Σκαϊλάινερς σχολίασε: “Είναι μια ομάδα που μοιάζει με τη Νίμπουρκ πολύ. Είναι πολύ γρήγορη, τρέχει, σουτάρει στον αιφνιδιασμό. Δύσκολα το μαρκάρεις αυτό. Το θέμα είναι εμείς πώς θα εμφανιστούμε. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Κάναμε μια προσπάθεια στο χθεσινό παιχνίδι, δείξαμε κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια”.

Για το τι έκαναν καλύτερα οι παίκτες του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε σχέση με άλλα παιχνίδια είπε: “Κοντρολάραμε λίγο τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μέσα από την άμυνα πήγαμε σε έναν πιο κοντρολαρισμένο ρυθμό αγώνα. Είναι ευχάριστο ότι κάναμε λίγα λάθη και αυτό έχει να κάνει με τον ρυθμό του αγώνα, γιατί στερείς τον αντίπαλο από εύκολα καλάθια. Είχαμε κάποιες στιγμές που κυκλοφορήσαμε τη μπάλα καλύτερα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Το κάναμε καλά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά όχι στο τέλος. Και εκεί χρειαζόμαστε βελτίωση”.

Για την απουσία του Ντέβιν Μαρμπλ σχολίασε: “Υπάρχουν απουσίες που έχουν στερήσει από την ομάδα βοήθεια, αλλά η ομάδα έχει ρόστερ και μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και με τις απουσίες της”.

To Top