Πρίφτης: “Είμαστε σε αναμονή, θέλουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα”

Ο προπονητής της Ούνιξ Καζάν και πρώην τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, αλλά και για τις προσπάθειες επαναπατρισμού των Ελλήνων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία: «Η Ρωσία είναι τέσσερις εβδομάδες πίσω από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Ρωσία. Είμαστε στη φάση της έξαρσης. Τα κρούσματα αυξάνονται και περιμένουμε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα».

Για το πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες από τη Ρωσία: «Είμαστε σε μια αναμονή εδώ και περίπου ένα μήνα. Όλες οι ελπίδες έχουν να κάνουν για μια πτήση που πρόκειται να γίνει από τη ρωσική πλευρά. Θα γίνει για τον επαναπατρισμό Ρώσων υπηκόων και με την ευκαιρία της πτήσης αυτής ελπίζουμε να επιστρέψουμε και εμείς. Οι μπασκετικοί είμαστε αρκετοί, περίπου 16 με 17 άτομα, ενώ συνολικά οι Έλληνες 150 με 160»

Για τα μέτρα στη Ρωσία: «Τα πράγματα είναι όπως στην Ελλάδα. Εγώ είμαι ένα μήνα μέσα στο σπίτι σε καραντίνα. Από τα τέλη Μάρτη ξεκίνησε αυτό. Θέλουμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας, ειδικά όσοι δεν έχουμε τις οικογένειες μας στη Ρωσία. Είναι η απόλυτη μοναχικότητα».

Για την επικοινωνία με τους Ρώσους γιατρούς αν συμβεί κάτι: «Αυτό είναι κάτι που απευχόμαστε. Είναι ένα βασικό πρόβλημα, γιατί η συνεννόηση εδώ είναι πολύ δύσκολη. Μιλάμε καθημερινά με την πρεσβεία».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Για αν συμβεί αυτό θα πρέπει να συνυπάρξουν πολλά πράγματα και ειδικά για τις διεθνείς διοργανώσεις έχω πολλές αμφιβολίες. Ίσως σε μια εγχώρια διοργάνωση, να μπορεί να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα. Ωστόσο για τις διεθνείς διοργανώσεις βάζω μεγάλο ερωτηματικό. Ίσως χρειαστεί να περάσουν μήνες».

To Top