Πρίφτης: “Είχα καλούς ανθρώπους γύρω μου στον Άρη”

Ο Δημήτρης Πρίφτης παραχώρησε συνέντευξη στη Ρωσία και μίλησε για την αρνητική του απάντηση στην Εθνική Ομάδα τις ημέρες του στον Άρη και την πορεία του με την Ούνιξ Καζάν.

Η ΕΟΚ πέρσι προτού συμφωνήσει με τον Κώστα Μίσσα είχε ψηλά στη λίστα της το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. Ωστόσο, ο τότε προπονητής του Άρη και μετέπειτα της Ούνιξ Καζάν αρνήθηκε την πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας.

Μιλώντας για αυτήν την απόφαση έναν χρόνο αργότερα, ο 49χρονος τεχνικός δήλωσε στη ρωσική «business-gazeta.ru»: «Το συμβόλαιό μου με τον Άρη δεν ήταν σίγουρο. Επίσης, εγώ ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε μια ομάδα της Ευρώπης. Το νέο σύστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου υπάρχουν ματς των εθνικών ομάδων μέσα στη σεζόν, δεν με άφησε να αναλάβω την Εθνική».

Για την πορεία του στον Άρη, είπε: «Είχα καλούς ανθρώπους γύρω μου. Αυτό σε βοηθάει να βρεις κίνητρο. Φυσικά, υπήρξαν περιπτώσεις, στις οποίες παίκτες έφυγαν από αυτή την κατάσταση και από την ομάδα. Όμως, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε έναν κορμό αθλητών, που βρήκαν τη δύναμη να φτάσουν μέχρι το τέλος», ενώ για την Ούνιξ Καζάν δήλωσε:

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είμαι τυχερός που δουλεύω στην Ούνιξ. Σε αυτή την ομάδα υπάρχε συνδυασμός εμπειρίας από τον πρόεδρο Μπόγκατσεφ και μοντέρνας προσέγγισης από την Όλγα και τον Μπόγκνταν. Ύστερα από μια σεζόν, πείστηκα ακόμα περισσότερο. Η ομάδα μας είναι στα ευρωπαϊκά στάνταρντς και ως οργανισμός έχουμε κάνει βήματα προς τα μπροστά.

Φυσικά, υπάρχει ακόμα δρόμος, αλλά υπό την καθοδήγηση του Μπόγκατσεφ η Ούνιξ μπορεί να είναι πετυχημένη. Δεν μιλάμε για μια ομάδα 100 ετών, αλλά μια πιο νέα. Πότε ιδρύθηκε η Ούνιξ; Το 1991; Σε αυτή την περίοδο χρόνων η ομάδα έχει πάρει καλά αποτελέσματα. Είμαι χαρούμενος για την επαφή μας. Στην Ούνικς με στήριξαν ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Είμαι ευτυχισμένος, που είχα την ευκαιρία να δουλέψω εδώ για μια δεύτερη σεζόν. Δεν είμαι προπονητής που θέλει να αλλάζει ομάδα κάθε χρονιά. Θέλω σταθερότητα στη ζωή μου, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική. Ήταν δύσκολο να αρνηθώ την πρόταση της Ούνιξ. Η ομάδα βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο».

 

To Top