ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

PRESSARIS Αποστολή – Πρίφτης: “Ικανοποιημένοι κατά το ήμισυ”

Άλλο το αποτέλεσμα, άλλο η εμφάνιση. Ο Δημήτρης Πρίφτης παραδέχθηκε ότι η εικόνα δεν ήταν καλή αλλά η νίκη είναι πάντα νίκη και ειδικά όταν πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδι σε πρεμιέρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Αν το ζητούμενο είναι να κερδίζεις παρουσιάζοντας καλή εικόνα, τότε εμείς μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι κατά το ήμισυ. Βέβαια, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα η οποία παίζει με αυτοπεποίθηση στο γήπεδό της, στα όρια του φάουλ. Για μας το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα μάθημα σε ότι αφορά την άμυνα. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις βάσεις οι οποίες θα μας στηρίξουν στη διεκδίκηση κάθε αγώνα, καλύπτοντας ακόμη και μια καλή (επιθετικά) μέρα. Το κάναμε αυτό σήμερα, παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Σε ένα διάστημα του αγώνα είχαμε καλό μακρινό σουτ, συνολικά όμως είναι ένα στοιχείο που μας λείπει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό, εξαιρετικό για μας που υπάρχει κόσμος που φωνάζει το όνομα της ομάδας. Αναμφίβολα τους θέλουμε κοντά μας».

Σε ερώτηση για τις κακές αντιδράσεις και τα… παιδικά λάθη όταν το 47-60 έγινε 54-61 σε λίγα δευτερόλεπτα εξήγησε πως “ήταν ένας συνδυασμός απειρίας και επιθετικής άμυνας. Εκεί πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να υπάρχει η σκέψη στο μυαλό ότι είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, δίχως να επιτρέπεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί από τις συνθήκες. Επίσης, εκεί ο αντίπαλος έκανε την ύστατη προσπάθεια, έπαιζε εκτός ορίου του φάουλ. Συν τοις άλλοις, δεν θέλεις να επιτεθείς αλλά παίζεις με τον χρόνο. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω παίκτες, αλλά σε αυτό το κομμάτι ξεχωρίζω τον Ξανθόπουλο. Αναμφίβολα είναι σημαντικός για μας, για το μυαλό που βάζει στο παιχνίδι”.

Για την κακή απόδοση του Άρη με Ρέθυμνο και Έλιος Σανς σχολίασε πως “αυτό φαίνεται γιατί η ομάδα δεν πέρασε αρμονική περίοδο. Υπό την έννοια ότι έγιναν πολλά. Περιμέναμε έναν αθλητή κι όταν ήρθε υπέστη σοβαρό τραυματισμό από μια κακή στιγμή. Μετά ήρθε ένας άλλος… Πρέπει πάντα να υπάρχει ένα σταθερό οπλοστάσιο. Αυτό είναι απαραίτητο για να βρεις ρυθμό. Σε διαφορετική περίπτωση μένεις πίσω, δεν προχωράς κι αυτό συνέβη με μας. Ταυτόχρονα, έχουμε παίκτες που είναι άπειροι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διαφορετικό στο διάβασμα ενός παιχνιδιού, συν τοις άλλοις σε πράγματα που σφυρίζονται πολλές φορές στους Αμερικάνους, δεν μπορείς να προσδιορίσεις κατά πόσο είναι”.

Για το αν θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ούτε οι σταθερές στο ελληνικό στοιχείο σε σχέση με πέρσι απάντησε ότι “το ελληνικό στοιχείο έχει ενισχυθεί σημαντικά, απλά χρειάζεται χρόνος για να μπουν οι ξένοι στη νοοτροπία της ομάδας”.

To Top