Πρίφτης: “Μπάσκετ παίζουν οι παίκτες, όχι τα ευρώ – Ποιοι είναι οι στόχοι του Άρη”

Ο Δημήτρης Πρίφτης υπογράμμισε πως το βασικό ζητούμενο του Άρη την εφετινή αγωνιστική περίοδο είναι να παρουσιαστεί αξιοπρεπής, σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στις δυο νίκες επί του ΠΑΟΚ, καθώς επίσης και στην εφετινή πορεία της ομάδας του.

Ο Πρίφτης μίλησε στην εφημερίδα «Real News». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τον φετινό Άρη: «Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε μια περίοδο κάμψης με τρεις ήττες στη σειρά, ωστόσο δεν ένιωσα ποτέ να αμφισβητούνται το έργο και οι δυνατότητές μας. Συζητήσαμε με τη διοίκηση και πετύχαμε να διαχειριστούμε τα δύσκολα με ηρεμία, ψυχραιμία και σταθερότητα».

Για τις νίκες επί του ΠΑΟΚ: «Όσο για τις νίκες επί του ΠΑΟΚ, κοιτάξτε, μπορώ να αντιληφθώ ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν μια ιδιαιτερότητα για την πόλη, σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για θρίαμβο».

Για τους στόχους της ομάδας: «Ο στόχος δεν αλλάζει και θα έλεγα ότι είναι ένας συνδυασμός αγωνιστικής παρουσίας και οικονομικής αποτελεσματικότητας, με δεδομένο ότι ο Άρης καλείται στην ουσία να καλύψει δύο προϋπολογισμούς, λόγω των υποχρεώσεών του στο άρθρο 99. Μας ενδιαφέρει να είμαστε αξιοπρεπείς, να κερδίζουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και στο φινάλε να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα στα playoffs.

Για τα οικονομικά: «Ο προϋπολογισμός είναι βασικό δεδομένο για να χτιστεί μία ομάδα. Από την άλλη βέβαια, δεν υπογράφει και 100% την επιτυχία, αφού μπάσκετ παίζουν οι παίκτες και όχι τα ευρώ. Σημασία έχει σε ένα σύνολο η χημεία, η σκληρή δουλειά, η προσπάθεια, η φιλοδοξία».

To Top