Πρίφτης: “Μπορεί να είναι στόχος η Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να το υποστηρίξει ο σύλλογος”

Ο Άρης πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, αλλά αυτό θα πρέπει να το υποστηρίξει ο σύλλογος σε μια γενικότερη βάση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πρίφτης.

Οι δηλώσεις (και η φωτογραφία) του τεχνικού του Άρη στην εφημερίδα “Goal” :

Για τον Άρη: «Υπάρχει μια σταθερή βάση στην άμυνα, υπάρχει πρόοδος σε αυτό το κομμάτι κι αυτό οφείλω να το αναγνωρίσω, ότι δηλαδή τα παιδιά παίζουν με συγκέντρωση, βγάζουν ενέργεια και ένταση στην άμυνα. Στην επίθεση υπάρχουν μεταπτώσεις. Αυτό στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε είναι στο να διαβάζουμε καλύτερα τις αντίπαλες άμυνες και να παίρνουμε όσο δυνατός τις καλύτερες αποφάσεις. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για τη βαθμολογική θέση του Άρη και το αν η ομάδα θα βρισκόταν πιο ψηλά σε περίπτωση που δεν έχανε από Πανιώνιο, Κολοσσό και Κόροιβο: «Αυτό είναι θεωρητικό. Αυτές οι ήττες μπορεί να μας έκαναν και καλό. Σίγουρα όταν έχεις τρεις διαδοχικές ήττες έχεις θέμα, επικράτησαν όμως η ψυχραιμία και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας στην ομάδα. Είχαμε μια σειρά από θέματα, όπως τον τραυματισμό του Τόμας, την έλευση του Αντεγκμπόγιε που θεωρητικά ήρθε για να καλύψε το κενό του Τόμας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως στην πορεία αυτό άλλαξε. Προς στιγμής κλονίσθηκαν κάπως οι ρόλοι μας, όμως καταφέραμε γρήγορα να διορθώσουμε αυτά που έπρεπε να διορθώσουμε».

Για τους στόχους της ομάδας: «Μπορεί να είναι στόχος η Ευρώπη. Αυτό που θέσαμε ως στόχο στην αρχή της σεζόν ήταν να έχουμε μια αξιοπρεπή, καλύτερη από την περσινή, πορεία. Παράλληλα θέλαμε η ομάδα να είναι και οικονομική, να ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες που είχαμε. Θα κυνηγήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Θα είναι καλό, θα πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Θα πρέπει όμως αυτό να συνδυαστεί με τις δυνατότητες της ομάδας. Θα πρέπει να μπορεί να το υποστηρίξει ο σύλλογος. Αυτό έχει να κάνει με τις οικονομικές δυνατότητες του Άρη. Αν μπει σε αυτήν τη διαδικασία χωρίς να υπάρχουν τα εχέγγυα, θα είναι πισωγύρισμα».

Για το μέλλον του: «Έχω συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, υπάρχει βέβαια ένας όρος που θα μας φέρει σε συζήτηση το καλοκαίρι. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα καθίσουν πάνω σε ένα συμβόλαιο, αν είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο θα συνεχίσουμε».

Για τη φετινή πορεία του Άρη: «Ο Άρης βρίσκεται στη μέση μιας διαδρομής η οποία μέχρι στιγμής είναι πετυχημένη, θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας για να είναι και στο τέλος πετυχημένη, θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Υπάρχει καλή νοοτροπία στην ομάδα, καλή συνεργασία μεταξύ παικτών και σταφ και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον Νίκου, τον Καμπερίδη, τον γυμναστή μας, τον φυσιοθεραπευτής, τον τιμ μάνατζερ. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός.

Η διαφορά του Άρη σε σχέση με άλλες ομάδες του πρωταθλήματος είναι η δύναμη που έχει από τον κόσμο της. Πίεση υπάρχει. Στις ήττες η πίεση είναι μεγαλύτερη, όταν συνέβη σε εμάς αυτό λειτουργήσαμε ομαδικά και καταφέραμε να αποφορτίσουμε την κατάσταση. Το ιδανικό για μένα είναι η ομάδα να παίζει με ενέργεια, με ένταση σε επίθεση και άμυνα, να έχει ταχύτητα, να παίζει ομαδικά με αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Αυτό άλλες φορές το πετυχαίνουμε κι άλλες όχι».

Για τον Νέιμικ: «Κριτήριο της διαμόρφωσης του ρόστερ είναι οι χαρακτήρες. Χάχνουμε να βρούμε παιδιά που να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: να είναι καλοί συμπαίκτες, να μοιράζονται ευθύνες, ενθουσιασμό, ένταση, ακόμη και την μπάλα μέσα στο παιχνίδι. Ο καλός παίκτης είναι ο καλός συμπαίκτης και ο Ντρου Νέιμικ είναι καλός συμπαίκτης. Τον ήθελα και παλαιότερα σε άλλη ομάδα, όμως ήταν οικονομικά απρόσιτος».

Για τον Ριντ: «Με τον Λαμάρ πήραμε ένα μικρό ρίσκο, έπαιζε στην Κύπρο, δεν είχε ανάλογη εμπειρία σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όμως ανταποκρίθηκε. Και το θετικό είναι πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».

Για τον Βεζένκοφ: «Το παιχνίδι μας σε μεγάλο βαθμό είναι βασισμένο πάνω του αφού έχει τρομερές ικανότητες σε επίπεδο δημιουργίας και εκτέλεσης. Ο Βεζένκοφ είναι πολύ συνεργάσιμος, προσγειωμένος και ταλαντούχος. Το ότι αντιμετωπίζει με πολλή ωριμότητα αυτό που συμβαίνει γύρω του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο περιβάλλον του και στην οικογένειά του.

Παίζει στο «4», υπάρχουν όμως συστατικά στο παιχνίδι του που του επιτρέπουν να παίζει το ίδιο καλά και στην περιφέρεια και στο λόου ποστ.

Ήταν δική του επιλογή να επιλέξει την Εθνική Βουλγαρίας. Φυσικά και θα ήταν χρήσιμος στην Εθνική Ελλάδας, άλλωστε έχω την εντύπωση πως είναι περισσότερο ελληνόπουλο, εδώ μεγάλωσε, εδώ πήγε σχολείο και φυσικά έχω την εντύπωση πως μιλάει καλύτερα τα ελληνικά από την μητρική του γλώσσα».

To Top