Πρίφτης στο PRESSARIS για την κόντρα με τον Άρη και την τραγωδία που βίωσαν

Η κρισιμότητα του σαββατιάτικου αγώνα για τον Άρη και η μεγάλη επιθυμία του να επιστρέψει στις νίκες κάνουν πιο δύσκολη την αποστολή του Ίκαρου Καλλιθέας όπως τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας στο PRESSARIS. Ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας που έχει εργαστεί στον Άρη αναφέρθηκε και στη δύσκολη βδομάδα που πέρασαν όλοι εξαιτίας του σοκ με τον χαμό της συζύγου του Νέιτς Στρναντ.

Ο Πρίφτης είναι βέβαιος πως ο Άρης θα παραταχθεί αποφασισμένος για την κατάκτηση των δυο βαθμών εξαιτίας επισημαίνοντας πως “είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα με αρκετά καλό ρόστερ και καλό προπονητή. Κάνει δύσκολη την αποστολή μας το γεγονός ότι ο Άρης είναι σε άσχημη βαθμολογική θέση και αναζητά νίκες κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει από την πλευρά του έντονη πίεση, πολλή ενέργεια και μεγάλη επιθυμία για τη νίκη”.

Ο Ίκαρος μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες αλλά θα έρθει στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον πρώτο σκόρερ του και καλύτερο παίκτη του μέχρι τώρα, Αλέξη Κυρίτση και τον Νέιτς Στρναντ που προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της τραγωδίας που βίωσε και βιώνει. «Εμείς είμαστε μια ομάδα που σταδιακά προοδεύουμε. Έχουμε ένα μαξιλάρι κάποιων θετικών αποτελεσμάτων που για την ώρα μας δίνει μια ηρεμία», είπε αρχικά ο προπονητής του Ίκαρου και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας δεν αλλάζει. Είναι η εξασφάλιση της παραμονής το συντομότερο δυνατό. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και τα δεδομένα αλλάζουν. Εμείς το βιώσαμε αυτό έντονα αυτή τη βδομάδα καθώς χάσαμε τον Κυρίτση με τραυματισμό και τον Στρναντ μετά το τραγικό γεγονός που του συνέβη».

O Πρίφτης έχει συνεργαστεί με τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς και τον Σωτήρη Καραποστόλου στην Καβάλα και έχει την καλύτερη άποψη για τους δυο παίκτες. Σημείωσε όμως πως θα πρέπει να συντρέχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να αποδώσει ένας παίκτης αυτό που μπορεί.  «Πρόκειται για δυο πολύ καλούς περιφερειακούς παίκτες που παίζουν πολύ καλά το πικ εν ρολ. Ο Πάσαλιτς είναι ένας πολύ καλός εκτελεστής. Ο Καραποστόλου παρόλο που πολύς κόσμος πιστεύει ότι είναι σπουδαίος σουτέρ είναι και σπουδαίος πασέρ. Το να αποδώσει κάποιος παίκτης εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ίδιο αλλά και από το περιβάλλον του. Δηλαδή τους συμπαίκτες του, τη χημεία που έχει η ομάδα του και σίγουρα κάθε παίκτης χρειάζεται χρόνο και υπομονή».

To Top