Πρίφτης: “Υπάρχει κάτι καλό στην ομάδα, πρέπει να το βγάλουμε”

Ο Δημήτρης Πρίφτης έκρινε πως η αναγκαιότητα της νίκης ανέβασε την ενέργεια του Άρη, μίλησε για την αμυντική λειτουργία και την ευστοχία στα τρίποντα και αναφέρθηκε στον Κώστα Χαρίση που πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από καιρό.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά πως “είμαστε χαρούμενοι που κάναμε μια καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε και με την παρουσία του κόσμου. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έχει διαφοροποιήσει το αγωνιστικό προφίλ της και σε ότι αφορά τους πρωταγωνιστές της και τον προπονητή της. Διαθέτει ένα έμπειρο και αξιόλογο ρόσερ και ο συντελεστής δυσκολίας ήταν πολύ υψηλός. Είχαμε καλή αμυντική βάση και με το καλό τρίποντο σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού φτάσαμε στη νίκη”.

Ρωτήθηκε για την αμφισβήτηση που δέχθηκε η ομάδα μετά τις τρεις σερί ήττες και απαντησε πως “δώσαμε δικαίωμα, ξέραμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα γιατί το κάναμε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ολιγωρήσαμε σε 2,5 παιχνίδια, βγάζω το πρώτο ημίχρονο με τον Κόροιβο και όλο αυτό δημιούργησε ντόμινο κακών σκέψεων, κλόνησε την αυτοπεποίθησή μας. Βλέπουμε όμως ότι υπάρχει κάτι καλό και πρέπει να το βγάλουμε. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι αμυντικά και έτσι ήμασταν καλύτερη και στην επίθεση”.

Για τα τρίποντα (14/30) είπε ότι “τα σουτ που πήραμε με τον Κολοσσό ίσως να ήταν πιο ελεύθερα από αυτά σήμερα. Ήμασταν καλοί σήμερα. Βέβαια στο ματς με τον Κολοσσό δεν είχαμε την αμυντική προσέγγιση και εκεί είναι η δική μας ευθύνη”.

Για τον Κώστα Χαρίση και τον ρόλο του στο σημερινό rotation είπε ότι “συνδυασμός πραγμάτων οδήγησαν στην χρησιμοποίησή του. Είχαμε πρόβλημα με τον Σίμτσακ μέσα στη βδομάδα, είχαμε και τα γρήγορα φάουλ του Νέιμικ και  θα έπαιζε και περισσότερο (ο Χαρίσης) αν δεν ειχαμε πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι, γιατί η ΑΕΚ έπαιξε πολύ ώρα με τον Μιλόσεβιτς σε θέση “5”. Ήταν σημαντική η συνεισφορά του κυρίως στο κομμάτι των ριμπάουντ”.

Κατέληξε λέγοντας πως “η αναγκαιότητα της σημερινής νίκης ήταν αυτό που μας έβαλε σε διαδικασία να παίξουμε με μεγάλη ένταση”.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είπε ότι “είναι θετικό που θα επαναληφθεί, γιατί μας δίνει δυνατότητα να το διεκδικήσουμε”.

Για την διαφορά στις βολές (10-25) είπε: “Ήταν ένας λόγος που δεν συμπεριφερθήκαμε καλά και δώσαμε εύκολα βολές. Μένω στη δική μας ευθύνη, πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς για να μη δίνουμε εύκολα βολές…”.

To Top