Πραγματικός ήρωας… (video)

Είναι τόσο πλούσια η θεματολογία των τελευταίων ημερών που μπορείς να γράψεις ολόκληρες σελίδες. Κροτίδες, τραυματισμοί, διακοπή, ανακοινώσεις, ύβρεις, Δικαστική, Εφετείο, ΚΟΠ, Κουτσοκούμνης, διαιτητές, διεθνείς, Ιαπωνία, Κύπρος, Μπανανία… Κάθε μια λέξη κι ένα κεφάλαιο. Ένας τόμος για την ακρίβεια. Έχουμε και ποδοσφαιρικό αγώνα σήμερα….

Η επιλογή είναι συνειδητή. Θα ασχοληθούμε μ’ αυτούς που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Κι όχι με τους δήθεν, τους βολεμένους, τους αναξιόπιστους και τους λοιπούς συγγενείς. Μέρα που είναι, είναι ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία του Αλεσάνδρε Τολέδο, του τερματοφύλακα που έχει μόνο δεξί πόδι! Μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία.

Τη διάβασα στο «sombrero», αλλά με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς πολύ εύκολα να ανακαλύψεις έναν πραγματικό ήρωα του ποδοσφαίρου κι όχι τις «απομιμήσεις» με δύο πόδια που αφθονούν (και στην Κύπρο και στο εξωτερικό) κι είναι κενές περιεχομένου.

 Ο Αλεσάνδρε, που λέτε, το 1996 είχε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, κατά το οποίο το αριστερό του πόδι υπέστη πολλαπλά κατάγματα. Μετά από περίπου έναν χρόνο ταλαιπωρίας και εισαγωγών στα νοσοκομεία, αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση ακρωτηριασμού. Μια επέμβαση που τον απάλλαξε από ένα σμπαριαλασμένο πόδι, αλλά δεν το άφησε να του σμπαριαλάσει και τη ζωή.

Διότι ο Αλεσάνδρε όχι απλά κατάφερε να μην αποτελέσει μια ακόμα θλιβερή ιστορία ενός τερματοφύλακα, αλλά με την αποφασιστικότητά του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, έχει καταφέρει σήμερα, στα 37 του χρόνια, να παραμένει ενεργός ποδοσφαιριστής, τερματοφύλακας σε ερασιτεχνική ομάδα του Σάο Πάολο. Μία απόφαση στην οποία τον στήριξαν ομόφωνα όλοι οι τωρινοί συμπαίκτες και φίλοι του, τους οποίους ευχαριστεί και μαζί τους ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, όλα τα σημαντικά επιτεύγματα στη ζωή του, όπως είναι ο γάμος του, ο 4χρονος γιος του που τον συνοδεύει πλέον στο γήπεδο, η δουλειά του και το σπίτι του, ήρθαν μετά από εκείνο το ατύχημα.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει αιτία για να σταματήσει τις αγαπημένες του σαββατιάτικες προπονήσεις πριν τους αγώνες, ούτε φυσικά να βγάλει τη φανέλα με το νούμερο «1». Αποδεικνύοντας στους αντίπαλους επιθετικούς ότι η καρδιά και η θέληση μπορούν να είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος στο τετ α τετ.

Τα πλείστα δημοσιεύματα για τον Αλεσάνδρε Τολέδο συνοδεύονται από ένα συγκλονιστικό βιντεάκι μέσα από το οποίο διαπιστώνουμε πόσο καλός τερματοφύλακας είναι, καθώς επίσης και την απίστευτη δύναμη ψυχής που διαθέτει.

«Με τους συμπαίκτες μου ήμασταν μαζί πριν από το ατύχημα, ήμασταν μαζί κατά τη διάρκεια του ατυχήματος και είμαστε μαζί μετά το ατύχημα. Εάν δεν ήταν το ποδόσφαιρο δεν θα είχα αυτούς τους φίλους που έχω σήμερα. Δεν θα είχα την ευκαιρία να παίξω», εξήγησε ο Αλεσάνδρε.

Τόνισε επίσης ότι η προπόνηση κάθε Σάββατο πριν τους αγώνες είναι εξαιρετικά σημαντική, η πιο όμορφη πτυχή της ζωής του: «Με βοηθά να καταπολεμήσω το άγχος μου, να ενισχύσω την αυτοεκτίμησή μου και να διατηρήσω τις στενές μου φιλίες».

Η μεγαλύτερη έκπληξη αποτυπώνεται στα πρόσωπα των αντιπάλων του στο γήπεδο. «Έχει μόνο ένα πόδι κι όμως παίζει ποδόσφαιρο. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν είναι το πραγματικό παράδειγμα για όλους, τότε ποιος μπορεί να είναι;

Πέρασε από το μυαλό μου ότι είναι ένας καλός παίκτης, αλλά περίμενα να δω πώς θα αντιδρούσε στα σουτ μας, όταν θα δεχόταν γκολ. Κι όλοι είδαμε τι έγινε. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε εναντίον του!», δήλωσε ένας από τους αντιπάλους του.

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.com.cy

To Top