ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρεμιέρα και… μόνο νίκη με το νεοφώτιστο Χαρίλαο Τρικούπη στο Αγρίνιο!

Ο Άρης ρίχνεται σήμερα (17:15) στη μάχη του πρωταθλήματος φιλοξενούμενος του νεοφώτιστου Χαρίλαου Τρικούπη στο Αγρίνιο και προφανώς δεν υπάρχει καμία συζήτηση πέρα από τη νίκη.

Στο πρωτάθλημα των 12 ομάδων που υποβιβάζεται ένας, ο Άρης καλείται να παρουσιάσει ένα πιο ανταγωνιστικό και σοβαρό πρόσωπο αγωνιστικά σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια.

Η αρχή γίνεται σήμερα. Δικαιολογίες για οτιδήποτε “στραβό” δεν υπάρχουν. Ούτε ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει η προετοιμασία, ούτε ότι κάποιοι παίκτες ήρθαν αγύμναστοι, ούτε ότι η ομάδα δεν έδωσε τα φιλικά που θα ήθελε ο Σάββας Καμπερίδης.

Ο Άρης οφείλει σήμερα να μπει και να κερδίσει τον Χαρίλαο Τρικούπη. Όχι γιατί είναι νεοφώτιστη ομάδα ή χειρότερη ποιοτικά από αυτόν. Οφείλει να κερδίσει, γιατί φέτος – με το μπάτζετ που έχει η ομάδα και ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ – οφείλει να κάνει πορεία πολύ καλύτερη από τα τελευταία τρία χρόνια, οφείλει ο κάθε παίκτης που φοράει αυτή τη φανέλα, να βγάλει στο παρκέ τον καλύτερο εαυτό του.

Η αρχή γίνεται σήμερα. Δίχως δικαιολογίες. Ο Άρης πρέπει να μπει στο γήπεδο και να κυριαρχήσει, με την ποιότητα, την εμπειρία, τη δυναμική του.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι ομάδα του Ντίκου Καλαμπάκου, άρα παίζει μπάσκετ “αντισυμβατικό”. Είναι ομάδα που θα προσπαθήσει να τρέξει, να επιβάλλει τον ρυθμό της μέσα από την επίθεση, με πολλά τρίποντα… Είναι ομάδα που μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν της το επιτρέψει ο αντίπαλος. Ο Άρης είθισται να έχει θέματα και μάλιστα σοβαρά με τέτοιες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα καλείται να επιβάλει τον ρυθμό του μέσα από την άμυνα και βασιζόμενος στην εμπειρία των παικτών του όπως οι Τσάλμερς, Σούλερ, Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς να βάλει τις βάσεις για το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα.

To Top