Πρεμιέρα με Μακεδονικό για το γυναικείο χάντμπολ

Σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης για την έναρξη του πρωταθλήματος μπαίνει πλέον η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Άρη, η οποία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της σε περίπου δέκα ημέρες. Η σέντρα του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών θα δοθεί το επόμενο Σάββατο (03/12) και πρώτος αντίπαλος για τις «κίτρινες» θα είναι ο Μακεδονικός, όπως προέκυψε από την σημερινή κλήρωση.

Η Α2 γυναικών θα αρχίσει με καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων, συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό, αφού η οικονομική κρίση έκανε απαραίτητη την εφαρμογή ενός νέου πλάνου, με λιγότερα έξοδα. Για το λόγο αυτό, οι ομάδες χωρίστηκαν σε υπο-ομίλους των τεσσάρων, αφού η πλειοψηφία αυτών τάχθηκε υπέρ της σχετικής εισήγησης της Ομοσπονδίας, αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί στην Α2 ανδρών, όπου η ίδια πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Η γυναικεία ομάδα του Άρη τοποθετήθηκε στον ίδιο υπο-όμιλο με τους Πρωτοπόρους, τον Απόλλωνα Σταυρούπολης και τον Μακεδονικό, τον οποίο και θα αντιμετωπίσει ως φιλοξενούμενη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Η κλήρωση έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΟΧΕ, μαζί με τις αντίστοιχες κληρώσεις της Α1 γυναικών και της Β’ κατηγορίας ανδρών, που επίσης διαχωρίστηκαν σε υπο-ομίλους, προκειμένου να μπορέσουν οι σύλλογοι να αντεπεξέλθουν…

Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει διπλά παιχνίδια (συνολικά 6 αγωνιστικές). Στην συνέχεια, οι νικητές των υπο-ομίλων θα δώσουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα για να κριθεί η άνοδος στην Α1 κατηγορία. Επιπλέον, οι δύο τελευταίοι κάθε υπο-ομίλου θα δώσουν μονούς χιαστί αγώνες (3ος εναντίον 4ου) σε ουδέτερη έδρα και οι ηττημένοι θα υποβιβαστούν.

To Top